Wat is de meest effectieve methode om je baby op te tillen en tegelijk rugpijn te vermijden? Je bent net bevallen, en je lichaam is nog pijnlijk van de arbeid en de bevalling. De eerste zes weken na de bevalling staan dus in het teken van herstel en herstel van de gezondheid. Na deze periode zul je weer meer dingen kunnen doen. Gemiddeld duurt het negen maanden om volledig te herstellen. Je mag minstens zes maanden na de operatie geen zware voorwerpen tillen. Het mag niet erger zijn dan de baby. Helaas komt rugpijn bij het grootbrengen van een baby zo veel voor. We geven je enkele aanwijzingen over hoe je een baby veilig en effectief kunt tillen en waar je op moet letten.
Een baby uit een box halen
Wat is het meest effectief om een baby uit een box of de vloer te halen? Baby’s vinden het heerlijk om over de vloer of in hun box rond te rollen. Het kan voor jou als ouder een last zijn om je baby op de grond te leggen en hem dan weer op te tillen. Dit komt omdat je telkens als je een baby van de grond oppakt ook je eigen lichaamsgewicht ‘optilt’. Als je het kind optilt en dicht tegen je lichaam houdt, is het optillen van een baby de lichtst belastende activiteit die je kunt doen.
Let bij het optillen van een baby goed op de volgende punten om rugklachten te voorkomen:
1) Ga recht voor je kind staan.
2) Til je benen op en draai je lichaam door tegelijk je voeten te bewegen.
3) Houd bij het tillen je rug zo gestrekt mogelijk.
4) Til de baby altijd op met het beleid voor ogen, en plan de tilactie van tevoren.
Behoud een zo groot mogelijke nabijheid tussen jezelf en je kind.
Rugpijn veroorzaakt door het optillen van de baby uit de wieg
Rugpijn door het tillen van de baby is een veel voorkomende klacht na een zwangerschap. Bij het optillen van een baby uit de box of van de vloer moet je bedacht zijn op de gezondheid van je rug, net zoals je dat moet zijn bij het optillen van een baby uit de wieg. Voorover buigen is nu eenmaal belastend voor je onderrug en schouders. Je zult dit onvermijdelijk aan je rug ervaren als je niet correct tilt. Je bent veel te laat in het spel gekomen. Rugpijn na de bevalling begint zich al te manifesteren.
Je baby zal het eerste jaar van zijn leven veel slapen. Daardoor moet je ze regelmatig in de wieg van de baby leggen. Ook bij het verschonen van een wiegmatras is het nodig om te bukken en weer voorover te leunen. Ga eens na hoe vaak je gedurende de dag buigt en tilt. Het is eigenlijk best veel.
Met een hoog ledikant hoef je nooit meer te bukken
Door een hoge wieg te gebruiken kun je rugpijn door het tillen van je baby vermijden. Als je een hoge wieg gebruikt, hoef je nooit meer te bukken om je baby in slaap te brengen. Ook om het wiegje van je baby te verschonen. Dit bespaart je heel wat ergernis en rugpijn na de geboorte van je kind. Cryless biedt twee wieghoogtes, waarbij de standaard hoogte van de grond tot de matras 88 cm is! (Vergeet niet +/- 10 cm matrashoogte in deze meting op te nemen!) kies je voor een extra hoog wiegje met lange poten, dan staat het 121 cm hoog als het helemaal uitgetrokken is.
Dus, als je een kind verwacht, denk dan goed na over het soort wieg dat je wilt. Onder een hoog ledikant heb je veel ruimte om dingen op te bergen, zoals opbergmanden. Er wordt teddy materiaal gebruikt om deze opbergmanden te maken, waardoor ze geweldige opbergers zijn voor veel dingen. Bovendien staan ze mooi in de babykamer. Zo voorkom je dat je na je zwangerschap last krijgt van rugpijn.