Zoek

Top 5 dagje uit Gelderland

Dagje uit Gelderland kasteel Ruurlo

Inhoudsopgave

Wat te doen bij een dagje uit Gelderland

Wil je een dagje uit Gelderland, maar weet je niet wat er allemaal te doen is? Bekijk dan onze top 5 dagje Gelderland. Gelderland is een provincie in het oosten van Nederland en er zijn veel leuke activiteiten die je daar kunt ondernemen. Met het gezin, kinderen of als volwassenen. Van een cultureel bezoek aan het nationale park De Hoge Veluwe tot het kinderparadijs van de Speelstad Oranje. Een bezoek aan de stad Arnhem of Nijmegen mag eigenlijk ook niet ontbreken. En houd je van dieren? Dan is de Apenheul of dierenpark Burgers Zoo een must-do.

#1 De Hoge Veluwe National Park 

De Hoge Veluwe National park is een prachtig natuurreservaat met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en meren. Je kunt er wandelen, fietsen en paardrijden, en ook het Kröller-Müller Museum bezoeken, dat wereldberoemd is vanwege zijn collectie van o.a. Van Gogh en modernistische kunst.

Dagje uit Gelderland naar de Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe is een uniek natuurgebied in Nederland, dat ongeveer 5500 hectare omvat. Het bestaat uit bossen, heidevelden, zandverstuivingen en meren en biedt een prachtig landschap voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes beschikbaar, waar je de natuur en de wilde dieren kunt ontdekken.

Het Kröller-Müller Museum is een van de hoogtepunten van het park en is gelegen aan de rand van het natuurgebied. Het museum heeft een grote collectie moderne en kunst van de 19e en 20e eeuw, waaronder werken van Van Gogh, Seurat en Mondriaan. Er zijn ook tentoonstellingen van tijdelijke kunstenaars en er zijn regelmatig activiteiten voor kinderen.

In het park zijn ook talloze picknickplaatsen en restaurants beschikbaar, waar je kunt genieten van een maaltijd of snack terwijl je uitkijkt op het prachtige landschap. Kortom, De Hoge Veluwe National Park is een must-visit voor iedereen die op zoek is naar rust, natuur en cultuur tijdens een dagje uit Gelderland.

#2 Dierentuin Burgers Zoo Arnhem

Burgers Zoo in Arnhem is een prachtig uitstapje voor het hele gezin. Deze dierentuin biedt een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder giraffen, olifanten, leeuwen, apen en nog veel meer. Het park is opgebouwd uit verschillende themagebieden, zoals de savanne, het regenwoud en het Noordpoolgebied, die elk een unieke ervaring bieden.

Dagje uit Gelderland naar Burgers Zoo Arnhem

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Burgers Zoo Arnhem is de overdekte tropische zone, waar je tussen de apen en vogels loopt. Hier kun je ook het regenwoud ontdekken, vol met exotische planten en dieren. In het Noordpoolgebied kun je de ijsberen en andere poolbeesten bekijken, terwijl de savanne je een uniek uitzicht biedt op de giraffen, zebra’s en andere Afrikaanse dieren.

Het park heeft ook verschillende shows en demonstraties, waar bezoekers kunnen leren over de dieren en hun gedrag. Bovendien zijn er veel leuke activiteiten voor kinderen, waaronder speeltuinen en ponyrijden. Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Burgers Zoo als je op zoek bent naar een leuk en vermakelijk dagje uit Gelderland. 

Al met al biedt Burgers Zoo in Arnhem een onvergetelijke dag vol avontuur en ontdekking voor jong en oud. Het is een must-visit voor iedereen die van dieren houdt en op zoek is naar een leuke en leerzame ervaring tijdens een dagje uit Gelderland.

#3 Bezoek de stad Arnhem

Dagje Arnhem John Frostbrug

Arnhem is een stad die staat bekend om zijn moderne architectuur, culturele aanbod en winkels. Je kunt er naar musea en theaters gaan, of gewoon rondslenteren in de stad en iets lekkers eten in een van de vele restaurants.

Er zijn veel leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Arnhem die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een dagje uit Gelderland:

  • Nederlands Openluchtmuseum: Dit museum biedt een unieke kijk op de Nederlandse cultuur en geschiedenis, met een verzameling van oude gebouwen en dorpen die zijn verplaatst naar het museumterrein.
  • Burgers’ Zoo: Dit is een van de grootste dierentuinen van Nederland, met veel verschillende soorten dieren en prachtige natuurgebieden.
  • Rijksmuseum Arnhem: Dit museum bevat een verzameling kunstwerken van Nederlandse meesters, waaronder werken van Rembrandt en Vermeer.
  • Park Sonsbeek: Dit is een groot park in het centrum van Arnhem, waar je kunt wandelen, fietsen of picknicken. Het park is ook bekend om zijn beeldententoonstellingen.
  • John Frostbrug: Deze brug over de Rijn is genoemd naar de Britse generaal John Frost en speelde een belangrijke rol in de Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  • Modekwartier: Dit is de modewijk van Arnhem, met veel winkels, boetiekjes en ateliers van lokale ontwerpers.
  • Stadskasteel Arnhem: Dit kasteel uit de 16e eeuw is nu een museum, waar je meer leert over de geschiedenis van Arnhem en de regio.

#4 Apenheul Apeldoorn

Apenheul Apeldoorn dagje uit Gelderland

De Apenheul is een populaire en ook unieke dierentuin in Apeldoorn, waar je apen in een natuurlijke omgeving ziet. De apen lopen namelijk vrij rond in het park en bezoekers kunnen ze van dichtbij bekijken en fotograferen. De Apenheul Apeldoorn biedt een groot aantal verschillende soorten apen, waaronder gibbons, orang-oetans, bonobo’s en chimpansees. 

Naast apen kun je er ook andere dieren bekijken, zoals vogels, reptielen en vissen. Er zijn veel activiteiten en shows, evenals speelplaatsen voor kinderen en picknickgebieden. Een bezoek aan de Apenheul is een leuke en educatieve uitstap voor het hele gezin. Het is een unieke ervaring om zo dicht bij de apen te zijn en hen in actie te zien. Je kunt dit dagje uit Gelderland combineren met een bezoek aan de stad Arnhem. 

#5 Kasteel Ruurlo

Dit middeleeuws kasteel in het dorp Ruurlo in provincie Gelderland, is omgeven door een prachtige tuin. Het kasteel is nu een museum en er worden regelmatig tentoonstellingen gehouden. Bekijk de activiteiten kalender wat er in de periode te doen is als een dagje uit Gelderland op de agenda staat. 

Tot slot, geregeld schrijven we blogs over mooie producten, geven we handige tips bij online shoppen, wat leuke dingen zijn om te ondernemen en natuurlijk geven we ook informatie over een gezonde levensstijl. Wanneer je een dagje uit Gelderland op de agenda hebt staan en je er met de auto naar toe reist, bekijk dan zeker eens waarom een autogordel dragen levens red.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest