Zoek

Er zijn talloze voordelen van Parfums

Voordelen van het gebruik van parfum voor vouw en man

Inhoudsopgave

De perfecte geur kan je zelfverzekerdheid opkrikken en ongewenste geurtjes maskeren die je lichaam misschien produceert vóór een belangrijke ontmoeting. Toch zijn er voordelen aan het voortdurend gebruiken van geuren en deodorants die verder gaan dan je gewoon lekker laten ruiken. Deze voordelen zijn o.a.: Je bent in staat je minder bezorgd te voelen, je geest op te peppen, en de slaap te krijgen die je jezelf ontzegd hebt als je bloemige en fruitige geuren ruikt. Dit artikel neemt de top 10 voordelen van het regelmatig gebruiken van parfum onder de loep en bespreekt ze in meer detail.

Voordelen van het gebruik van parfum

De voordelen van het gebruik van eau de cologne of parfum

1. Geuren en aroma’s

Ik neem aan dat je deze zelfverklarend zou kunnen noemen. Door de geschiedenis heen is de fundamentele functie van parfum geweest een welriekende geur te verschaffen. Het zorgt ervoor dat je de hele dag aangenaam ruikt en helpt voorkomen dat er een onaangename lichaamsgeur ontstaat.

2. Verheft je mood

Een van de belangrijkste voordelen van het dragen van parfum is dat het iemands stemming kan verbeteren. Door parfum te gebruiken kun je je beter voelen. Bovendien kun je een parfum dragen dat je stemming weerspiegelt, om die beter over te brengen. Parfums zijn verkrijgbaar in een breed scala van aroma’s, naargelang je stemming, wat die ook moge zijn: vrolijk, brutaal, aarzelend, of zelfs ingehouden. Kies en draag een geur die geschikt is voor de gelegenheid, zodat je je op je gemak voelt in de omgeving.

3. Geeft je eigen zelfvertrouwen een boost

Een kleine aanpassing aan je signatuurgeur kan een belangrijke invloed hebben op hoe anderen je zien. Een goed parfum kan je zelfverzekerdheid opkrikken en je helpen de dag door te komen zonder zelfbewust te zijn over je lichaamsgeur, vergelijkbaar met de manier waarop het dragen van een prachtige outfit je een beter gevoel over jezelf kan geven. Zoek een geur die je aanspreekt en je verkwikt, zodat je door kunt gaan ondanks de uitdagingen die je tegenkomt.

4. Het verbetert je algehele aantrekkelijkheid

De reukzin is essentieel, waardoor het een van de belangrijkste van de vijf zintuigen is. Soms kun je je tot iemand aangetrokken voelen alleen al door de manier waarop hij ruikt. Parfums die veel feromonen bevatten maken de drager aantrekkelijker.

5. Stimulerend effect

Er zijn heel wat verschillende geuren, en sommige daarvan kunnen af en toe als natuurlijke afrodisiaca werken. Het opheldert het mysterie achter de allure van iemands signatuurgeur (3). Bepaalde aroma’s bevatten feromonen, waarvan bekend is dat ze iemands seksuele begeerte stimuleren.

Voordelen van het gebruik van parfum voor vouw en man

6. Bevordert een betere gezondheid

Er is geen bewijs in wetenschappelijk onderzoek dat de bewering ondersteunt dat parfum iemands gezondheid positief kan beïnvloeden. De stemmingsbevorderende effecten van parfum daarentegen kunnen helpen om stress en andere problemen die met zorgen gepaard gaan te verminderen. Een parfum of eau de cologne naar keuze opdoen is een effectieve manier om gevoelens van bezorgdheid te verminderen en je stemming op te krikken.

7. Brengt dierbare herinneringen terug

De geur van een parfum is ook een cruciale trigger voor plezierige herinneringen. Mensen worden vaak herkend aan hun kenmerkende geuren. Veel vrouwen herbeleven graag dierbare jeugdherinneringen door het parfum aan te trekken waar hun moeder de voorkeur aan gaf.

Je zou er een punt van moeten maken om nieuwe geuren te kopen om te dragen als je op vakantie gaat. Je zult die momenten opnieuw kunnen beleven, en de verschillende aroma’s voeren je terug naar elk van je vakanties.

8. Aromatherapie

Er zijn allerlei kalmerende en genezende werkingen die parfum kan hebben. Geuren van citrusvruchten en bloemen, en ook warme kruiden, helpen zowel het lichaam als de geest te kalmeren. Het gebruik van deze geuren zorgt ervoor dat je stressniveau onder controle blijft.

9. Een behandeling tegen slapeloosheid

Een van de vele voordelen die parfum op geneeskundig gebied biedt is de mogelijkheid om ’s nachts vaster te slapen. Van geuren die etherische oliën bevatten is bekend dat ze gevoelens van kalmte en een goede nachtrust bevorderen.

10. Verzacht de pijn van hoofdpijn

Dit komt als een heerlijke en welkome verrassing! Ook dit is een voordeel dat het gebruik van geur met zich meebrengt. Je zou eens moeten proberen geur te gebruiken om van die onaangename hoofdpijn af te komen. Dit geldt daarentegen niet voor geuren die etherische oliën bevatten, die hoofdpijn kunnen verergeren.

Een goed parfum ruikt niet alleen aangenaam, maar heeft ook het vermogen je stemming te verbeteren. Het gebruik van geuren biedt een aantal duidelijke voordelen. Het heeft de mogelijkheid je gevoel van eigenwaarde te verbeteren, je aantrekkelijker te maken, als afrodisiacum te werken (een stof die het seksuele verlangen versterkt), hoofdpijn en slapeloosheid te genezen, en stress te verminderen. Begin daarom zo snel mogelijk met het gebruik van je gekozen parfum. Als je erg gevoelig bent voor sterkere geuren, kun je er beter voor kiezen met de zachtere te beginnen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest