Zoek

Wandelvasten: de unieke combinatie van vasten en wandelen

Wandelvasten de unieke combinatie van vasten en wandelen

Inhoudsopgave

Wandelvasten is een nieuwe trend in de gezondheids- en fitnesswereld die de voordelen van vasten en wandelen combineert. Het is een unieke manier om gewicht te verliezen, je gezondheid te verbeteren en je geest te verfrissen. Maar wat is wandelvasten precies en hoe werkt het? Laten we dat eens nader bekijken.

Wat is wandelvasten?

Wandelvasten is een combinatie van twee gezonde gewoonten: vasten en wandelen. Het idee is om te vasten voor een bepaalde periode en dan te gaan wandelen. Dit kan een dagelijkse vastenperiode van 16 uur zijn, gevolgd door een wandeling van 30 minuten, of een langere vastenperiode van 24 uur gevolgd door een langere wandeling.

De voordelen van wandelvasten

Er zijn veel voordelen verbonden aan wandelvasten. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Gewichtsverlies: Vasten helpt je lichaam om vet te verbranden voor energie, terwijl wandelen extra calorieën verbrandt. Deze combinatie kan helpen bij gewichtsverlies.
 • Verbeterde gezondheid: Zowel vasten als wandelen hebben aangetoond dat ze de gezondheid van het hart verbeteren, de bloedsuikerspiegel stabiliseren en de bloeddruk verlagen.
 • Verhoogde mentale helderheid: Vasten kan helpen om je geest scherp te houden, terwijl wandelen kan helpen om stress te verminderen en je humeur te verbeteren.
  .

Hoe te beginnen met wandelvasten?

Als je geïnteresseerd bent in het proberen van wandelvasten, zijn hier enkele stappen om te beginnen:

 1. Bepaal je vastenperiode. Dit kan variëren van 12 tot 24 uur, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en gezondheidstoestand.
 2. Plan je wandeling. Dit kan een korte wandeling van 30 minuten zijn na je werk, of een langere wandeling in het weekend.
 3. Begin langzaam. Als je nieuw bent in zowel vasten als wandelen, begin dan met kortere vastenperioden en kortere wandelingen en bouw geleidelijk op.
  .

Voorbeeld van een wandelvasten routine

Een voorbeeld van een wandelvasten routine kan zijn:

 • Vasten van 20.00 uur ’s avonds tot 12.00 uur de volgende dag.
 • Maak een wandeling van 30 minuten tijdens je lunchpauze.
 • Eet een gezonde maaltijd na je wandeling.
  .

Dit is slechts een voorbeeld en je kunt je routine aanpassen aan je eigen schema en behoeften.

Het ritme van de natuur: wandelvasten als spirituele reis

Naast de fysieke voordelen die wandelvasten met zich meebrengt, biedt het ook een diepe spirituele en mentale verrijking. Wanneer je je lichaam zuivert door te vasten en jezelf onderdompelt in de natuur door te wandelen, creëer je een unieke gelegenheid om jezelf te herontdekken. Het ritme van je voetstappen, gecombineerd met de rust van het vasten, kan een meditatief effect hebben, waardoor je innerlijke rust en helderheid kunt vinden.

Veel mensen die aan wandelvasten doen, rapporteren gevoelens van verjonging, zowel fysiek als mentaal. De combinatie van beweging in de frisse buitenlucht en de helderheid die het vasten biedt, kan je helpen om afstand te nemen van de dagelijkse drukte en weer in contact te komen met je ware zelf. Het is een kans om te reflecteren, te vernieuwen en je lichaam en geest te resetten in harmonie met de natuur om je heen.

Wandelvasten de unieke combinatie van vasten en wandelen

Algehele gezondheid verbeteren

Wandelvasten is een unieke en effectieve manier om je gezondheid te verbeteren en gewicht te verliezen. Het combineert de voordelen van vasten en wandelen in één eenvoudige routine. Hoewel het enige discipline en planning vereist, kan het gemakkelijk worden geïntegreerd in je dagelijkse leven. Dus waarom probeer je het niet eens?

Voor meer informatie en tips over gezondheid en welzijn, bezoek Wat je niet wilt missen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest