Zoek

Trendy kleurveranderende lippenstiften

kleurveranderende lipstiften Kleur lipstick kiezen

Inhoudsopgave

Hoe werken kleurveranderende lippenstiften?

Feit is dat geen enkele make-up look compleet is zonder lippenstift – of dat nu een nude, roze, rood of iets gewaagdere kleur is. De meeste make-up merken hebben een collectie lippenstiften en lipgloss kleuren om uit te kiezen, maar een huidige trend is je een lippenstift koopt zonder te weten welke kleur je krijgt. Hoe? De kleur van de lippenstift verandert afhankelijk van de persoon die het gebruikt.

Mystery color cosmetica

Mystery color cosmetica is niet helemaal nieuw – je hebt misschien wel eens gehoord van kleur veranderende nagellak – maar kleurveranderende lippenstiften zijn iets anders als het gaat om hoe ze geactiveerd worden. We leggen je uit hoe dit in zijn werk gaat.

kleurveranderende lippenstiftenHoe werken kleurveranderende lippenstiften?

Hoewel sommige marketing je doet geloven dat de kleurveranderende technologie werkt op basis van je stemming, is dat eigenlijk niet het geval. Kleurveranderende lippenstiften hebben alles te maken met de pH waarde van je lippen.

Kleurveranderende lippenstift reageert met de pH van je huid om een aangepaste kleur te creëren, die anders is dan de oorspronkelijke lippenstiftkleur. Het is uniek voor elke persoon die het gebruikt, omdat we allemaal een unieke pH hebben.

Basis pH waarde

Bij de basis ligt de optimale pH van de huid op ons gezicht en lichaam meestal tussen 4,7 en 5,5. Dit verschilt echter van persoon tot persoon en per lichaamsdeel. Op de pH-schaal van 1 (zuur) tot 14 (basisch) met 7 als neutraal punt, neigt de huid over het algemeen meer naar de zure kant.

Reactie van de lippenstift met pH

Red 27 Rood 27 lapstift

Onze lippen hebben een hogere pH dan lippenstift, wat uiteindelijk de chemische reactie op gang brengt die de kleurverandering veroorzaakt. Rood 27 is het belangrijkste ingrediënt in deze producten, waarvan is getest dat het veilig is voor iedereen om te gebruiken. Wanneer deze kleurstof in contact komt met vocht, verandert het in oplosbaarheid en pH, waardoor een fellere kleur ontstaat.

Nu wordt het pas echt cool. Omdat de pH van je huid uniek is, zal je uiteindelijke look iets anders zijn (lichter of donkerder) dan die van iemand anders. Het zal geen enorm verschil zijn, maar je lippenstift is enigszins op maat gemaakt. Hormoonschommelingen en lichamelijke activiteit kunnen ook een verandering in de pH van de huid veroorzaken, dus je lippenstift ziet er op verschillende momenten van de dag ook anders uit.

Tot slot, vergis je dus niet in de kleur als je een mystery color beauty product in handen hebt. Hoewel een lipstift er in de verpakking misschien intimiderend paars uitzicht, voorziet het je lippen van een mooie draagbaar roze glans op basis van de pH van je huid. Laat je dus verrassen met de nieuwste trend kleurveranderende lippenstiften.

Experimenteren met kleurveranderende lippenstiften

gouden sieraden red 27 kleurveranderende lippenstiften

Kleurveranderende lippenstiften kunnen interessant zijn om mee te experimenteren. De meest kleurveranderende lippenstift formule is Red 27. Hoewel kleurloos, verandert dit magische ingrediënt bij contact met vocht van pH-waarde en verandert dan in de knalroze tint die we gewend zijn. Rood 27 reageert echter niet bij iedereen hetzelfde.

Dit komt door het chemische proces dat ontstaat wanneer de lippenstift in contact komt met de pH. Dit betekent dat de kleur die je uiteindelijk krijgt meer te maken heeft met de manier waarop je huid reageert op de Red 27 kleurstof dan met de kleur zelf.

Kleurveranderende lippenstiften zijn duidelijk een trend, dus waarom probeer je het zelf niet een keer?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest