Zoek

Tips over hoe zelf ijsblokjes maken

zelf ijsblokjes maken

Inhoudsopgave

Of je nu een verfrissende cocktail wilt maken, een glas limonade wilt koelen of gewoon een koud drankje wilt serveren, ijsblokjes zijn een essentieel onderdeel van veel drankjes. Maar hoe maak je zelf ijsblokjes? In dit artikel geven we je enkele handige tips.

De basis: water en een ijsblokjesvorm

Om te beginnen heb je natuurlijk water en een ijsblokjesvorm nodig. Je kunt een standaard plastic vorm gebruiken, maar er zijn ook siliconen vormen die het makkelijker maken om de ijsblokjes eruit te halen. Vul de vorm met water en zet hem in de vriezer. Na een paar uur heb je perfecte ijsblokjes.

Gebruik gefilterd water

Als je heldere ijsblokjes wilt, is het een goed idee om gefilterd water te gebruiken. Kraanwater bevat vaak mineralen en andere stoffen die ervoor kunnen zorgen dat je ijsblokjes troebel worden. Gefilterd water geeft je heldere ijsblokjes die er beter uitzien in je drankje.

Experimenteer met smaken

Wie zegt dat ijsblokjes alleen van water gemaakt moeten worden? Je kunt allerlei soorten vloeistoffen invriezen om je drankjes een extra smaakboost te geven. Denk bijvoorbeeld aan koffie-ijsblokjes voor in je ijskoffie, of citroenlimonade-ijsblokjes voor in je water. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Voeg fruit of kruiden toe

Wil je je ijsblokjes nog interessanter maken? Voeg dan stukjes fruit of kruiden toe voordat je de vorm in de vriezer zet. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft ook een subtiele smaak aan je drankje. Probeer bijvoorbeeld eens muntblaadjes, stukjes citroen of bessen.

Maak grote ijsblokjes

Grote ijsblokjes smelten langzamer dan kleine, waardoor je drankje langer koud blijft zonder te waterig te worden. Er zijn speciale vormen te koop voor grote ijsblokjes, maar je kunt ook een muffinvorm gebruiken.

zelf ijsblokjes makenZelf ijsblokjes maken is niet moeilijk

Zelf ijsblokjes maken is niet moeilijk, maar met deze tips kun je het nog beter doen. Gebruik gefilterd water voor heldere ijsblokjes, experimenteer met verschillende smaken en voeg fruit of kruiden toe voor een extra touch. En vergeet niet: grote ijsblokjes zijn ideaal voor drankjes die lang koud moeten blijven. Probeer het eens uit en geniet van je zelfgemaakte ijsblokjes!

Wil je meer handige tips en tricks niet missen? Bezoek dan onze website Wat je niet wilt missen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest