Zoek

Renovlies behang voor strakke muren

renovlies

Inhoudsopgave

Renovlies behang in plaats van stucen

Ben je bezig met het renoveren van je woning? Renovlies behang is een uitstekende vervanger voor het renoveren van oud stucwerk. Het herstelt gemakkelijk het uiterlijk van verouderde muren. Renovlies is glad, zonder textuur en ook nog eens te schilderen. Wat is renovlies precies en wat kan je ermee doen?

Wat is renovlies precies? 

Renovlies is de verkorte naam voor renovatievlies en is een uitstekende oplossing om je oude muren er weer gloednieuw uit te laten zien. Het is een behangsoort dat in verschillende diktes verkrijgbaar is en wat je kan verven. Renovlies is een eigentijds alternatief voor glasvezelbehang dat witte, egale muren oplevert. Renovatievlies wordt vaak zonder structuur aangebracht, hoewel het ook verkrijgbaar is in verschillende prints. 

Renovlies behang

Wanneer kiezen voor renovlies behang? 

Renovlies behang breng je aan op een behangklare muur. Renovlies behang is een mooie stevige behangsoort die zorgt voor een naadloze afwerking. Dit behang scheurt niet snel en is vrij van oneffenheden. Dit materiaal stopt namelijk gemakkelijk kleine gaatjes, haarscheurtjes en oneffenheden.

Het is een uiterst robuuste en scheur overbruggende afwerking die er eigenlijk uitziet als een mooi stucwerk. Bovendien krijg je een gladde muur, welke je eenvoudig in iedere gewenste kleur kan schilderen. Renovatievlies hecht uitstekend op plaatmaterialen zoals MDF. Na 24 uur kun je het renovatievlies behang in elke gewenste kleur schilderen. 

Liever renovlies of glasvezelbehang? 

In een gerenoveerde woning wordt er vrijwel altijd gekozen voor glasvezelbehang om de muren die in slechte staat zijn te renoveren. Glasvezelbehang is er in verschillende motieven en patronen. En kan bovendien ook geschilderd worden. Voor nieuwbouw wordt vaak ook gekozen voor vliesbehang. Vliesbehang is gemaakt van samengeperste fijne glasvezels, maar zonder motief. Vliesbehang is mooi, omdat het een look and feel van stucwerk heeft, net als renovlies.

Glasvezelbehang heeft ook nadelen. Het is moeilijker behangen en kan een allergische reactie voor mensen geven. Bovendien is het minder milieuvriendelijk. Daarom heeft het renovliesbehang de laatste jaren het glasvezelbehang vervangen. Renovlies is namelijk gemakkelijker aan te brengen en hecht beter. Het wordt tegenwoordig ook gebruikt door professionele schilders. Omdat je gewoonweg een strakke muur krijgt, zonder te stucen. 

renovlies reno vlies behang

Geef je de voorkeur aan stucwerk of renovlies? 

Het eindresultaat van renovlies is vrijwel identiek aan een nieuwe stuclaag. Het is ook naadloos, wat resulteert in strakke, egale muren. Renovlies aanbrengen is ongeveer 70% goedkoper dan traditioneel stucwerk door een stukadoor. Het werk gaat ook aanzienlijk sneller, en de muren zijn na 24 uur al over te schilderen. Andere voordelen van renovlies is dat het krasbestendiger is, beter tegen een stootje kan en resistenter is tegen vocht en scheuren. Het is ook eenvoudig te onderhouden en zeer geschikt voor mensen met allergieën omdat het geen stof produceert.

De voor- en nadelen van renovliesbehang 

Het is nu mogelijk om dankzij renovliesbehang elegante, naadloze muren te creëren in een oud pand. Het is bestand tegen hitte, krimp, stoten en krassen. Bovendien is het een uitstekende basis voor het gelijkmatig schilderen van muren. 

Het belangrijkste nadeel van renovlies is de onbekendheid ervan. Veel mensen kiezen nog steeds voor glasvezelbehang, hoewel renovliesbehang beduidend beter presteert qua prijs, plaatsing en milieuvriendelijkheid. Renovlies kan zowel op muren als op plafonds worden gebruikt. Naast de verschillende diktes kan je bovendien ook kiezen voor standaard en voor geschilderd renovliesbehang. 

renovlies behang rollen

Afwerking muur

Na het aanbrengen van het behang kan je de muur schilderen met grond- of afwerkverf. Meestal zijn maximaal verflagen nodig afhankelijk van de kwaliteit van de verf. Wil je een nauwkeurige afwerking, vul en schuur dan eerst de naden waar de banden samenkomen licht op. 

Je kan renovliesbehang zelf aanbrengen op de wand. Wanneer je een grote verbouwing of bezig bent met een renovatieproject, dan kan je natuurlijk ook een renovlies behanger inhuren. Zij zorgen dat het behang perfect wordt aangebracht op een behangklare wand. Dit omvat het repareren waar nodig, het schuren van de muren en natuurlijk het behangen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de materialen die benodigd zijn, zoals het behang zelf en de lijm. Wel zo makkelijk. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest