Zoek

Hoe verzorg je nagels na een gel manicure of pedicure

Hoe verzorg je nagels

Inhoudsopgave

Hoe verzorg je nagels na gel manicure? 5 Tips

Er rinkelde iets in je hoofd voordat je voor een gel manicure of pedicure ging. Een, je hebt goed uitziende nagels nodig die een glimlach op je gezicht toveren, vooral in het openbaar. Dus, hoe verzorg je nagels na een gel manicure of pedicure?

Ten tweede heb je een sterkere nagel nodig die beschermd is tegen ziektekiemen. En, misschien heb je ook nog onderzoek gedaan naar andere gezondheidsvoordelen van manicure en pedicure, zoals in ontspanning van het lichaam, verhoogde doorbloeding, en het vermogen om de nagels glad en zacht te houden. Maar, je nagels laten manicuren of pedicuren was nog maar het begin.

De grote zorg ligt in de nazorg. Omdat je geïnvesteerd hebt in mooie nagels, wil je niet dat de kleur van de gelnagels vervagen of dat de gelnagels scheuren of barsten. Daarom zul je met hand en tand proberen om je juweeltjes onder alle omstandigheden beschermd te houden. Hoe verzorg je nagels na een gel manicure of pedicure?

Hoe verzorg je nagels

#1 Laat de nagels drogen

Er kan nooit iets kostbaarder op aarde zijn dan zorgvuldig verzorgde nagels. Ze glanzen van ontzettende schoonheid. Het is zelfs zo dat het tot drie uur wachten op het drogen van de nagels pijnlijk kan zijn. Wees gewoon geduldig en laat ze drogen voordat je wegloopt. Goed drogen is de hoeksteen voor elke nagelverzorging.

#2 Droog je handen goed af na het wassen

Een favoriet teken of kleur op je hand betekent niet het einde van het leven. Het leven moet doorgaan na de manicure of pedicure. Je zult moeten wassen, dweilen en douchen. In feite is er dagelijks 100% kans dat je je nagels in water doopt.

Gebruik na elke klus waarbij je in contact komt met water een handdoek om elk molecuul water op je nagels te verwijderen en laat ze goed drogen. Dit zal de levensduur van de gel verlengen. Het is ook gepast om handschoenen over de nagels te dragen.

#3 Gebruik nagelriemcrème

Om droge, gebarsten, afgebladderde of met bacteriën geïnfecteerde nagels te voorkomen, masseer je ze met nagelriemcrème. De crème houdt je nagels constant gehydrateerd en gezond. Je kunt ook dagelijks een toplaag aanbrengen om afbladderen te voorkomen.

nagels verzorgen

#4 Volg een gezond dieet

Eiwitten en genen spelen een enorme rol in de gezondheid van je nagels. Ze trekken een lijn tussen broze nagels en sterkere. Om je nagel sterker te houden, voorzie je je lichaam altijd van voedsel dat rijk is aan eiwitten en biotine. Als je vlees eet, eet dan mager gevogelte, rundvlees, varkensvlees en vis, evenals andere groenten die rijk zijn aan eiwitten. Aan de andere kant zal het onderhouden van gehydrateerde nagels en nagelriemen je dwingen om elke dag veel water te drinken.

#5 Draag open schoenen

Vermijd gedurende 10 tot 12 uur na een gel pedicure schoenen met gesloten tenen om vlekken te voorkomen. Na die periode ben je vrij om elk type schoeisel te dragen.

Laatste gedachte over gel nagels verzorgen

Er zijn niet zo veel dingen verfijnder dan vers gemanicuurde of gepedicuurde nagels. Je nagels laten doen kan een wending betekenen in hoe je normaal gesproken je dingen doet. Na verloop van tijd zul je beseffen dat je sommige soorten zeep, metalen vijlen en zelfs het zwembad moet vermijden. Het kan ook zijn dat je zelfs in een beperkt tijdsbestek oefeningen moet doen. Al met al is het een zorgeloze ervaring om je nagels te laten doen en goed te laten onderhouden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest