Zoek

Hoe moet je verhuizen aanpakken?

Hoe moet je verhuizen aanpakken?

Inhoudsopgave

Iedereen heeft wel een moment in hun leven waarop ze moeten verhuizen. De een is in zijn of haar jeugd al enkele malen verhuisd, de ander krijgt hier pas mee te maken wanneer hij of zij het ouderlijk huis verlaat. Hoe dan ook, verhuizen blijft een karwei en het is vaak wat meer werk dan we denken. Om je goed op weg te helpen, hebben we hier de beste tips voor het verhuizen verzameld.

Maak een checklist

De eerste stap om zo soepel mogelijk te verhuizen, is om een checklist te maken. Schrijf hier alles op wat je mee wilt nemen en vink dit af wanneer je ze in de dozen stopt. Zo weet je zeker dat al je spullen meegaan en je niet per ongeluk iets vergeet of kwijtraakt in de chaos. 

Nummer de verhuisdozen

Daarnaast is het ook handig om de dozen te nummeren, labelen of een naam te geven. Schrijf vervolgens het nummer van de doos achter de spullen op je checklist. Hierdoor weet je precies welke doos naar welke kamer moet, wat er inzit en hoeveel dozen je in totaal hebt. Ook is het handig om eventueel ‘Breekbaar’ op een doos te zetten wanneer hier waardevolle spullen inzitten.

Regel vervoer voor je verhuizing

Regel vervoer voor je verhuizing

 Wanneer je gaat verhuizen betekent dat, dat je spullen van het ene huis naar het andere huis moet brengen. In de meeste gevallen is dit niet het huis links of rechts en moet je er dus heen rijden. Het is daarom belangrijk dat je weet hoe je al je spullen gaat vervoeren. Waarschijnlijk heeft heen en weer fietsen namelijk geen zin. Schakel de hulp van vrienden en familie in en vraag of zij een ruime auto hebben waarmee ze je kunnen helpen of zoek een verhuisbedrijf. Het voordeel van dit laatste is dat al je spullen waarschijnlijk in één keer vervoerd kunnen worden, waardoor je zeker weet dat niks achterblijft.

Bescherm breekbare spullen

Een andere handige tip is om breekbare spullen goed te beschermen. Het kan zomaar zijn dat een doos net verkeerd staat en wegglijdt of te hard tegen iets anders aan valt. Om je glazen en servies zo goed mogelijk te beschermen tegen breken of beschadigingen, is het handig deze in papieren kranten te wikkelen. Zorg ervoor dat je elk product in zijn eigen krant wikkelt. Hierdoor hebben ze net even wat meer bescherming en dit kan het verschil maken tussen een kapot of heel glas. 

Wijzig op tijd je adres

De laatste tip heeft misschien niet zozeer met het verhuizen zelf te maken, maar is wel erg belangrijk voor in de toekomst. Je moet er namelijk voor zorgen dat je adres op tijd is gewijzigd. Wanneer je dit niet doet, kan je later in de problemen komen met belangrijke post die op het verkeerde adres komt. Denk aan bijvoorbeeld een brief van de bank, de belastingdienst of werk. Daarnaast maakt waar je woont ook uit voor bepaalde zaken zoals verkiezingen. Zorg er daarom voor dat je op tijd je adres wijzigt. Dit kan makkelijk online via de gemeente.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest