Zoek

Elk seizoen buiten genieten met de kracht van buitenverwarming

infrarood buitenverwarming

Inhoudsopgave

Altijd warm met buitenverwarming

Buitenverwarming is de ideale oplossing om het hele jaar door van je buitenruimte te genieten. Of je nu een klein balkon of een grote tuin hebt, buitenverwarming houdt je warm en comfortabel tijdens koude avonden en winterse dagen. Er zijn verschillende soorten buitenverwarming beschikbaar, waaronder elektrische buitenverwarming, buitenverwarming op gas en infrarood terrasverwarming. We bespreken waarom kiezen voor infrarood terrasverwarming de slimste keuze is. 

Infrarood terrasverwarming: ook geschikt voor gesloten buitenruimtes

Infrarood terrasverwarming is niet alleen geschikt voor open buitenruimtes, maar ook voor gesloten ruimtes zoals serres, veranda en een partytent. Omdat infrarood verwarming middels stralingswarmte werkt, wordt de warmte direct op de personen en voorwerpen in de omgeving gericht. Hierdoor is infrarood terrasverwarming een energiezuinige en efficiënte vorm van verwarming, zelfs in gesloten buitenruimtes. Gas heaters daarentegen mogen niet in gesloten buitenruimtes worden gebruikt vanwege het risico op koolmonoxidevergiftiging.

Waarom kiezen voor infrarood terrasverwarmer in plaats van een gas heater?

buitenverwarming

Infrarood terrasverwarming heeft verschillende voordelen ten opzichte van gas heaters. Zo zijn infrarood terrasheaters energiezuiniger en efficiënter dan gas heaters. Ook zijn ze veiliger, omdat ze geen open vlam hebben en geen rook of geur produceren. Daarnaast is een infrarood terrasverwarmer eenvoudig te installeren en te gebruiken, en kun je de warmte-intensiteit gemakkelijk aanpassen. Een veilige buitenverwarming dus.

Tips voor het installeren en gebruiken van infrarood buitenverwarming

Bij het installeren van een infrarood buitenverwarming is het belangrijk om rekening te houden met de juiste positie en hoogte van de heater. Plaats de IR verwarming op een hoogte van 2,20 tot 2,50 meter en zorg ervoor de terrasheater vrij kan stralen. Als je een buitenverwarming uitzoekt, kijk dan naar de IP-klasse. Deze moet tenminste IPX4 zijn, zodat het waterdicht is je de terrasheater het hele jaar door buiten kunt laten staan of hangen. 

Geniet het hele jaar door van een warme buitenruimte met terrasheater

infrarood terrasverwarming

Buitenverwarming is essentieel om het hele jaar door van je buitenruimte te kunnen genieten. Infrarood terrasverwarming is een energiezuinige en efficiënte vorm van buitenverwarming die geschikt is voor zowel open als gesloten buitenruimtes. Door de stralingswarmte wordt de warmte direct gericht op de personen en voorwerpen in de omgeving, waardoor er geen energie verloren gaat. Doordat niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de objecten en mensen, waait de warmte ook nooit weg. Zoals bij een terrasverwarming op gas wel het geval is. 

Infrarood terrasverwarming is ook veiliger dan gas heaters omdat er geen open vlam is en er geen rook of geur wordt geproduceerd. Met infrarood terrasverwarming geniet je het hele jaar door van een warme buitenruimte. Of je nu een balkon, terras, serre of veranda hebt, infrarood terrasverwarming is de ideale oplossing om warm en comfortabel te blijven. Ook ideaal als je buiten een ayahuasca ceremonie wilt houden, warm en comfortabel. Kies voor de energiezuinige en efficiënte infrarood verwarming en geniet het hele jaar door van jouw buitenruimte!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest