Zoek

Date inspiratie voor koppels

nacht zwemmen

Inhoudsopgave

Natuurlijk is het leuk om een terrasje te pakken, uit eten te gaan of te wandelen samen, maar wanneer je een koppel bent wil de inspiratie voor leuke, nieuwe dates op en duur nog wel eens ontbreken. Het is belangrijk om tijd voor elkaar te maken en dingen leuk en spannend te houden, zeker wanneer je al lange tijd samen bent en de sleur er nog wel eens in wilt schieten. Daarom volgen hier de leukste dingen die je kunt doen met je partner om jullie date-leven nieuw leven in te blazen.

Lees elkaar voor

Hoe leuk is het om voorgelezen te worden? Waarschijnlijk is de laatste keer dat je bent voorgelezen jaren geleden, toen je nog een kind was. Elkaar voorlezen als date met je partner is ontspannend, gezellig en kan behoorlijk intiem zijn. Kies samen een leuk boek uit, steek de openhaard of kaarsjes aan, kruip lekker tegen elkaar aan en lees elkaar om de beurt voor. Je zult merken dat het fijn is tijd met je partner te spenderen én te genieten van mooie verhalen. Romantisch, of niet?

Persoonlijke wijn/bierproeverij

Tijd voor een avondje proeven: kies beide een aantal bieren, wijnen – of andere drankjes natuurlijk- en zoek informatie op over het drankje. Deel om de beurt de gevonden kennis over het drankje met elkaar en vergeet natuurlijk niet goed te proeven. Zo leer je nieuwe dingen over bier of wijn, zie je je partner eens van een andere kant én hebben jullie een leuke avond samen.

Kleed elkaar aan in een kringloopwinkel

Dit is een hilarische date als je het mij vraagt. Ga samen naar de kringloopwinkel en zoek de leukste en grappigste kleding voor elkaar uit. Leef je uit en zet elkaar eens goed voor gek. Competitief ingesteld? Beoordeel elkaars looks met cijfers, degene met de laagste punten trakteert.

Wildzwemmen

Sleur doorbreken met een ietwat spannende date? Neem ergens een duik waar het -eigenlijk- niet mag en het liefst in het donker. Ga samen op avontuur en duik dat ene meer of die plas in: spanning gegarandeerd!

Indoor kampeerdate

Als jullie niet naar de camping gaan, komt de camping toch gewoon bij jullie? Hoe leuk is het om te doen alsof jullie gaan kamperen. Zet de tent op in de woonkamer of bouw een tent van dekens, stoelen en kussens. Alleen het bouwen is al een leuke date! Rooster marshmallows boven het gasfornuis of vertel elkaar verhalen, leef je uit.

Zonsopgang bekijken

Zonsopgang bekijken

Samen de zonsondergang bekijken is natuurlijk romantiek ten top, maar heb je wel eens de zonsopgang bekeken? Hoewel je er vroeg voor uit de veren moet, heeft samen de zonsopgang bekijken iets prachtigs. Zoek een mooie plek uit, neem een picknickkleed mee en natuurlijk niet te vergeten een grote thermoskan koffie.

Laat het lot bepalen

Weten jullie niet wat te doen en waar naartoe? Laat het lot bepalen! Schijf beide een aantal steden op een briefje en doe deze in een pot. Een iemand trekt een briefje en tadaaa, jullie bestemming is bepaald. Maak nog meer briefjes van activiteiten zoals een wandeling, kroegentocht en museumbezoek zodat wanneer jullie eenmaal daar zijn, kunnen kiezen wat te doen. Ook is het leuk briefjes te maken van bepaalde gerechten of drankjes zodat ook het lot kan bepalen wat jullie gaan eten of drinken die dag. Nog iets verder gaan? Schrijf ook wat briefjes met hierop random opdrachten die je doorheen de dag kunt uitvoeren, zoals ‘maak een koprol’, ‘ren een rondje om een standbeeld’ of bijvoorbeeld ‘draag voor tien minuten sokken om je handen’. Leef je uit en doe lekker gek.

Crea-bea

Duik samen de creatieve hoek in! Zelfs al zijn jullie beide niet zo creatief aangelegd, elkaar schilderen zorgt sowieso voor plezier en levert een leuk en misschien wel hilarisch schilderij op. Zoek een leuke foto op van elkaar om na te schilderen en ga samen aan de slag. Of poseer voor elkaar, misschien nog leuker!

Volg samen een workshop

Niets zo leuk als samen iets nieuws ontdekken of leren. Stap eens uit jullie comfortzone en volg samen een cursus pottenbakken, schilderen, koken, schilderen, bierbrouwen. Het is zo gek niet te bedenken of je kunt het leren of proberen.

Speel verstoppertje

Verstoppertje spelen is een spel voor kids, maar verstoppertje spelen kan heel leuk zijn als date. Dwalend en speurend door het huis of tuin, op zoek naar je date die zich hopelijk niet al te goed verstopt heeft. Houd bij wie het snelst de ander vindt en verzin samen een leuke prijs voor de winnaar. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest