Zoek

Amerikanen vs Europeanen, de grootste verschillen

Inhoudsopgave

Amerika, het land waarin alles groter is, alles kan en waar vrijheid centraal staat. Amerika is een bijzonder land dat pas ontdekt is in 1492, door Columbus. Hoewel Columbus een Europeaan was, is er tegenwoordig weinig overeenkomst tussen de Amerikanen en de Europeanen. Zowel qua cultuur, gewoontes en media zijn er grote verschillen.

Amerikanen vs Europeanen, de grootste verschillen

Bigger (and better?)
Alles is groter in Amerika. Het land zelf is groter, de supermarkten zijn groter, de portiegroottes zijn groter en hierdoor is een deel van de Amerikaanse bevolking ook een stuk groter. 36% van de Amerikanen heeft obesitas terwijl dit getal in Europa tussen de 20 en 25% ligt. Ook de auto’s zijn groter in Amerika: een SUV is vrij normaal. In Europa zijn de auto’s niet standaard groot, in tegendeel zelfs. Auto’s in Europa zijn over het algemeen gezien kleiner, dit komt omdat Europa in verhouding kleiner is en meer steden bevat, waardoor een grote auto helemaal niet handig is.

Voedsel

Europa kent een breed scala aan voedselculturen. Elk land heeft zijn eigen gerechten, denk maar aan risotto uit Italië, honingcake uit Tsjechië of paella uit Spanje. Europa is een mengvat als het om voedselculturen gaat. De Amerikaanse voedselcultuur is helaas voor een groot deel gebaseerd op fastfood, maar ook barbecue is iets wat Amerika kenmerkt. Verse voeding is in Amerika veel duurder dan fastfood, wat in Europa gelukkig niet het geval is. Dit kan ook verklaren waarom meer dan 1/3 van de Amerikaanse bevolking lijdt aan obesitas.

Geloof

In Europa is meer sprake van secularisering, dit betekent dat het geloof een steeds minder grote rol heeft in de samenleving. In Amerika speelt geloof nog steeds en grote rol in de maatschappij en is die secularisering minder aanwezig. Ook qua geloofsovertuiging is er een groot verschil: in Amerika is het overgrote merendeel christelijk, terwijl dit in Europa iets minder is. Europa bevat daarentegen meer mensen die moslim zijn.

******

Elk scheldwoord of eventueel schokkend beeld wordt gecensureerd op Amerikaanse televisie, dit in tegenstelling tot Europa waar vloeken en naakt voorkomen op tv alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Waarom dit zo is, is niet bekend. Om deze reden wordt er vaak gedacht dat Amerikanen preutser zijn, maar eigenlijk denk ik dat dat wel meevalt. 

Wapens en andere regels
Daar waar scheldwoorden gecensureerd worden, is het bezitten van een wapen in veel staten de normaalste zaak van de wereld. In een aantal staten mag je het wapen zelfs dragen op straat, mits je een vergunning hebt. In de meeste landen in Europa mag je wel een wapen bezitten, maar alleen voor specifieke doelen en met een vergunning. Een wapen bij je dragen mag eigenlijk in geen enkel geval. Ook qua leren autorijden zijn de Amerikanen een stuk losser dan de Europeanen. In Europa moet je in de meeste gevallen achttien jaar zijn om je rijbewijs te mogen halen, terwijl dit in sommige staten van Amerika al vanaf vijftien jaar mag. Als het om alcohol gaat zijn de Amerikanen daarentegen strenger, alcoholconsumptie voor je eenentwintigste is verboden, dit in vergelijking met de leeftijd van zestien in sommige Europese landen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest