Search

7 Make-up tips voor hazelnootkleurige ogen

hazelnootkleurige ogen fotomoment

Inhoudsopgave

Creëer stralende hazelnootkleurige ogen met deze 7 tips

Make-up is een fantastische tool om je natuurlijke hazelnootkleurige ogen nog mooier te maken. Er zijn talloze beautyproducten die speciaal zijn ontworpen om deze oogkleur te complimenteren en te laten stralen. Hoe natuurlijk of glamoureus je ook wilt uitkomen, deze 7 make-up tips voor hazelnootkleurige ogen helpen je jouw ogen te laten spreken en stralen.

Hoe laat je hazelnootkleurige ogen stralen?

#1 Kies de juiste oogschaduw kleuren

oogschaduw voor hazelnootkleurige ogen

Bij het kiezen van oogschaduwkleuren voor hazelnootkleurige ogen, zijn er enkele kleuren die er bijzonder goed uitzien. Warme tinten zoals brons, koper, goud en taupe passen goed bij hazelnootkleurige ogen. Deze tinten laten de warme ondertoon van je ogen naar voren komen en zorgen ervoor dat ze opvallen. Het gebruik van donkere tinten zoals zwart, donkerbruin en grijs kan ook helpen om je ogen te definiëren en te laten stralen.

#2 Breng eyeliner aan

Eyeliner is een geweldige manier om de vorm van je ogen te verbeteren en hun schoonheid te accentueren. Bij het kiezen van een eyeliner, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Bruine en bronskleurige eyeliners passen goed bij hazelnootkleurige ogen en voegen diepte en dimensie toe aan de ogen. Een dunne lijn langs de bovenste wimperlijn kan een subtiel effect creëren, terwijl een dikker lijntje en een vleugje aan het uiteinde van het oog een dramatischer effect kan geven.

#3 Gebruik mascara

mascara voor hazelnootkleurige ogen

Mascara is een essentieel beautyproduct om de wimpers voller en langer te maken. Wanneer je mascara aanbrengt op hazelnootkleurige ogen, kies dan voor mascara in een bruine tint in plaats van zwart. Bruine mascara laat de warme ondertoon van hazelnootkleurige ogen beter uitkomen en geeft een zachte, natuurlijke uitstraling. Door meerdere lagen mascara aan te brengen, kun je je wimpers voller en langer maken en je ogen meer open laten lijken.

#4 Accentueer de wenkbrauwen

De wenkbrauwen kunnen een grote invloed hebben op de algehele uitstraling van de ogen. Door je wenkbrauwen te versterken en te accentueren, kun je je ogen meer diepte en dimensie geven. Gebruik een wenkbrauwpotlood of poeder om je wenkbrauwen op te vullen en ze een mooie vorm te geven die past bij je gezicht. Kies een kleur die past bij je haarkleur en huidtint, en breng het product aan in korte, lichte bewegingen om een natuurlijke uitstraling te creëren.

#5 Experimenteer met kleurrijke eyeliner

Als je een meer gedurfde look wilt, probeer dan eens met kleurrijke eyeliner. Felgekleurde eyeliner in tinten als groen, paars of blauw kan een prachtig contrast creëren met hazelnootkleurige ogen. Kies een kleur die past bij je outfit of bij de gelegenheid en breng een dun lijntje aan langs de wimperlijn. Dit kan een leuke en speelse manier zijn om je ogen te laten opvallen.

#6 Gebruik highlighter op de binnenste ooghoeken

Een andere manier om de schoonheid van hazelnootkleurige ogen te benadrukken, is door het gebruik van highlighter op de binnenste ooghoeken. Breng een kleine hoeveelheid highlighter aan op de binnenste hoeken van je ogen om een heldere en wakkere uitstraling te creëren. Dit laat je ogen stralen en er tegelijkertijd zorgt het ervoor dat je ogen wat groter lijken. 

#7 Vermijd te donkere of koele kleuren

hazelnootkleurige ogen

Hoewel donkere kleuren, zoals zwart en donkerbruin, je mooie bruine ogen kunnen definiëren en accentueren, is het belangrijk om te voorkomen dat je te donkere of koele kleuren gebruikt. Te donkere kleuren zorgen er namelijk voor dat je ogen kleiner lijken. En koele kleuren, zoals zilver en blauw, neutraliseren de warme ondertoon van je ogen. Probeer dus te kiezen voor warme tinten die goed passen bij hazelnootkleurige ogen.

Val op, vergroot je zelfvertrouwen en geniet

Met de juiste beautyproducten en make-up technieken benadruk je de natuurlijke schoonheid van hazelnootkleurige ogen en laten je kijkers stralen. Of je nu een dagelijkse make-up routine volgt of je voorbereidt op een speciale gelegenheid, deze 7 make-up tips helpen je om het beste uit je oogkleur te halen. 

Onthoud dat het belangrijk is om te experimenteren met verschillende kleuren en technieken om te ontdekken wat het beste bij jou en je stijl past. Met de juiste make-up kun je niet alleen je ogen laten opvallen, maar ook je zelfvertrouwen vergroten en breng je jouw innerlijke schoonheid naar voren. Bekijk ook eens de 10 beautytips voor een stralende huid.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest