Zoek

Wat is de beste smartphone voor ouderen?

smartphone voor ouderen

Inhoudsopgave

Beste smartphone om ouderen te helpen de technologiekloof te overbruggen

Vereenvoudigde startschermen en aanpasbare interfaces helpen degenen die moeite hebben met touchscreens. Voor veel dagelijkse taken is tegenwoordig een smartphone nodig vanwege nieuwe veiligheidscontroles bij online betalingen en het wijdverbreide gebruik van parkeerapps. Dit is een potentiële nachtmerrie voor degenen die moeite hebben met touchscreens, apps en sms’en, maar er zijn enkele eenvoudiger te gebruiken modellen om te helpen de technologische kloof te overbruggen. We hebben het dan over een smartphone voor ouderen.

Fabrikanten passen hun smartphones voortdurend aan om ze gebruiksvriendelijker te maken, maar als het om apps gaat, of het nu je bank of WhatsApp is, ben je helaas nog steeds overgeleverd aan hun interface, want die kan niet worden veranderd. Dus hoewel er geen echt eenvoudige smartphone is die elke taak aankan, geven we je enkele van de beste opties voor een smartphone voor ouderen.

Apple iPhone SE 2022 telefoon voor ouderen

De iPhone SE is niet specifiek afgestemd op oudere mensen, maar je kunt de instellingen wijzigen om deze gemakkelijker te gebruiken en hij heeft alle voordelen van een Apple smartphone. Met een 4,7 inch scherm is de telefoon vrij compact en er is een enorm scala aan accessoires van derden beschikbaar, waardoor het kopen van een stevig hoesje eenvoudig is.

apple iPhone SE 2022

Het startscherm kan worden vereenvoudigd door alle onnodige apps te verwijderen en widgets voor toegang met één tik tot favoriete contacten op het scherm te zetten. Door de zoom en tekstgrootte in de instellingen te vergroten, verschijnt alles groot op het scherm. Het heeft ook een reeks toegankelijkheidsfuncties die kunnen worden ingeschakeld, waaronder extra scherm- en tekstvergroting en aanpassingen voor gehoorapparaten. De Apple iPhone SE 2022 is ook waterbestendig tot een meter diepte, dus overleeft een behoorlijke duik in bad of toilet.

Een handige smartphone voor ouderen, maar deze telefoon moet je zelf instellen met de apps die je wilt hebben. De iPhone wordt geleverd met een USB-C kabel, maar ondersteunt ook draadloos opladen.

Senifone S1 smartphone voor ouderen

De Senifone S1 is één van de betere smartphones speciaal gericht op 65-plussers. De belangrijkste verkoopargumenten zijn een vereenvoudigd startscherm, de eenvoudige bediening met grote knoppen voor het beantwoorden van oproepen en voor geïnstalleerde apps. Het startscherm toont de meeste gebruikte apps, zoals Whatsapp, Camera, Contacten en facebook. De smartphone voor ouderen heeft op het beginscherm ook een grote SOS-knop, welke wordt getoond bij het aanzetten.

Senifone1

De telefoon wordt geleverd met een handleiding om een aantal basistaken te doorlopen. De voor geïnstalleerde apps zijn gecategoriseerd in mapjes, zodat alles op een gemakkelijke plek staat. Je hoeft als oudere dus niet te zoeken naar een app, wat het gebruiksgemak vereenvoudigt. Het feit dat voor deze smartphone voor senioren geen installatie vereist is, maakt het een opmerkelijke prettige telefoon voor ouderen.

Voor de rest is de Senifone 1 voorzien van een 6,5-inch scherm, camera’s, een 5000 mAh batterij, en een 32 GB micro SD kaart voor opslag. De kleur is zwart, welke je kan aanpassen met de kleurrijke bijpassende telefoonhoesjes voor ouderen. De apps zijn voor geïnstalleerd, maar je kan eenvoudig meer apps installeren via de Google Play store. En als laatste ondersteunt de Senifone 1 de meeste gehoorapparaten, welke je eenvoudig via Bluetooth verbindt. Deze smartphone voor senioren wordt geleverd met een instructieboekje, laadadapter en laadkabel.

Google Pixel 6a senioren telefoon

De senioren telefoon Google Pixel 6a biedt een geweldige waarde en kan worden aangepast om hem gemakkelijker te gebruiken. Het heeft een goed formaat 6,1 inch scherm in een vrij compacte behuizing, waardoor het nog steeds handige in een broekzak of jas past. De Google Pixel 6a is waterbestendig tot een meter diepte, heeft een redelijke selectie hoesjes van derden om uit te kiezen en kan door Google of derden worden gerepareerd, mocht de smartphone voor ouderen kapotgaat. Hij heeft ook een fantastische camera, die kan wedijveren met telefoons die twee keer zo duur zijn, en 128 GB opslagruimte.

Google Pixel 6a smartphone voor ouderen

De interface kan worden vergroot om tekst en pictogrammen groter te maken, wat ook geldt voor apps van derden. Het startscherm kan ook volledig worden aangepast, waarbij overbodige app-pictogrammen worden verwijderd, widgets voor favoriete contacten worden toegevoegd, en ze groot en uit elkaar worden gezet zodat ze gemakkelijker aan te tikken zijn.

Er is een keuze tussen vegen of knoppen op het scherm voor navigatie, plus een fatsoenlijke selectie van toegankelijkheidstools, waaronder grote knoppen op het scherm voor diverse bedieningselementen en een schermvergroting.

Deze telefoon laadt alleen op via een USB-C kabel en je moet zelf voor een voedingsadapter zorgen. Het heeft een vingerafdrukscanner op het scherm, die handig is voor het ontgrendelen van het toestel en bankieren van apps, maar die lastiger te gebruiken is dan de grote, fysieke homeknop van de iPhone of de Senifone.

Telefoon voor ouderen biedt gebruiksgemak

Welk je model je ook kiest, een smartphone voor ouderen biedt veel gebruiksgemak. Met een telefoon voor ouderen blijven senioren verbonden met het digitale wereldwijde netwerk waar we in leven. Ook bankzaken regelen via de telefoon blijft nu mogelijk. Even snel een selfie maken tijdens een wandeling en op Facebook posten hoort er nog altijd bij. En mocht er nood aan de man zijn, dan biedt de SOS-knop hulp.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest