Search

Waarom een boekhouder zzp?

Inhoudsopgave

Gebruik maken van de diensten van een boekhouder zzp

Ik bereken altijd eerst mijn uurtarief en houd dan rekening met de hoeveelheid tijd die ik nodig zal hebben om de taak te leren en te voltooien. Als ik elke maand een paar uur aan administratie besteedde, kon ik die uren gebruiken om tegelijk te werken en geld te verdienen. Een ZZP administratiekantoor heeft jarenlange ervaring en kan dit werk in minder tijd afmaken, terwijl de kwaliteit op een hoger peil blijft. Dit resulteert in winst voor mij. Zodat ik kan blijven doen wat ik het beste kan, terwijl ik ook meer geld verdien!

ZZP Boekhouder

Voorbeeld boekhouder zzp

Om een administratiekantoor van de ZZP open te houden, betaalt Freek als zelfstandige wegwerker 105- euro per maand. Hij krijgt af en toe vragen van de boekhouder zzp en hij kan altijd met al zijn vragen bij hen terecht. Dit geeft een gevoel van veiligheid.

Het feit dat het boekhouder zzp alle boekhouding en administratie afhandelt, betekent dat Freek 4 uur per maand bespaart die hij anders aan boekhouden en regels opzoeken besteed zou hebben (bedenk dat je in het begin nog veel moet leren, dus die 4 uur kunnen ook aan de voorkant veel meer zijn).

Die vier extra uren kan Freek nu met zijn gezin doorbrengen. Dit geeft hem een goed gevoel, en hij gaat de rest van de tijd met een grote glimlach op zijn gezicht door met zijn werk. Natuurlijk kon Freek in plaats daarvan ook gewoon werken en 180- euro per dag verdienen met straten leggen.

Voor Freek is één ding glashelder: hij is geen zelfstandige geworden uit de goedheid van zijn hart. Hij wil zich concentreren op zijn kernactiviteiten en de taken waar hij minder bedreven in is aan andere specialisten delegeren.

Iedereen doet waar hij goed in is, en het inkomen is 180- euro, de prijs boekhouder, verdient 105 euro: de extra winst door uitbesteding is 75- euro per maand, en iedereen doet waar hij goed in is.

Doe je het zelf, of huur je boekhouder zzp in om het voor je te doen?

Ieders situatie is uniek, en een van de voordelen van werken als zelfstandige is dat je de leiding hebt en zelf kunt bepalen. Voor velen is het een effectieve manier om te bepalen of de administratie geïnteresseerd is in leren en of er andere dingen zijn waar ze de voorkeur aan geven of beter in presteren. Ik hoop dat deze informatie je zal helpen om zo snel mogelijk de voor jou beste beslissing te nemen.

Zoals hierboven vermeld, is het uitbesteden van je boekhouding aan ons ZZP administratiekantoor (FreshZZP) een optie. Als je hulp nodig hebt, kun je altijd contact opnemen met FreshZZP of een afspraak maken om je situatie te bespreken. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest