Zoek

Waarom duurzame cadeaus populair zijn

duurzame cadeaus

Inhoudsopgave

Wat zijn duurzame cadeaus om te geven?

Duurzame cadeaus zijn geschenken die op een milieuvriendelijke manier zijn gemaakt of die op een of andere manier bijdragen aan een duurzame levensstijl. Er zijn tal van duurzame cadeaus om uit te kiezen, afhankelijk van wat het doel van het cadeau is en aan wie het wordt gegeven. We gaan verder in op duurzame cadeaus om te geven aan je vrienden, familie, maar ook aan relaties en waarom ze zo populair zijn.

Duurzame cadeaus om uit te kiezen

Duurzame cadeaus zijn de laatste jaren erg populair geworden. Allereerst omdat ze op een milieuvriendelijke manier zijn vervaardigd en daarnaast bijdragen aan een groene levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare RVS fles, beker of kartonnen koffiebekers in plaats van plastic. We geven je enkele voorbeelden van duurzame cadeaus om uit te kiezen.

1. Herbruikbare productenduurzame gadget

Dit kan alles zijn van herbruikbare bekers en flesjes tot tassen en rugzakken. Deze producten helpen om plastic afval te verminderen. Zoals een thermosfles van RVS. Een thermosfles van RVS of een dubbelwandige thermosbeker van natuurkurk gebruiken in plaats van plastic flessen bieden vele voordelen. Als het om drinkwater gaat, investeren veel consumenten in watersystemen en koelers om thuis schoon drinkwater te hebben.

Sommigen vullen echter plastic flessen met gefilterd drinkwater en hergebruiken deze plastic flessen dan steeds opnieuw. Helaas kan deze praktijk onhygiënisch zijn. Daarnaast zijn er veel zorgen over de veiligheid van BPA dat in sommige plastic waterflessen voorkomt. Hoewel je een BPA-vrije plastic waterfles zou kunnen kopen, is een RVS-fles of natuurkurk beker een betere keuze. Natuurlijk om het milieuvriendelijker is, een lange levensduur heeft, 100% veilig is voor de gezondheid en het houdt de drank lang warm of koud.

Duurzame kleding

2. Duurzame kleding

Er zijn veel merken die kleding maken van duurzame materialen, zoals bamboe, organic katoen of gerecycled polyester. Deze materialen zijn beter voor het milieu omdat ze minder water of chemische middelen nodig hebben tijdens het groeiproces of tijdens de productie. Kleding, maar ook rugtassen gemaakt van gerecycled materialen, zoals plastic flesjes of oude kleding, is beter voor het milieu omdat het minder afval creëert en de behoefte aan nieuwe grondstoffen vermindert.

Duurzame kleding is beter voor het milieu en de arbeidsomstandigheden. Kleding die is gemaakt onder eerlijke arbeidsomstandigheden is beter voor de mensen die het maken. Dit betekent dat de werknemers een eerlijk loon krijgen, goede arbeidsomstandigheden hebben en dat de mensenrechten worden gerespecteerd.

3. Energie-efficiënte gadgetsEnergie-efficiënte gadgets

Led-lampen, zonne-energieproducten en energie-efficiënte apparaten zijn allemaal goede opties om het energieverbruik te verminderen. Door minder energie te gebruiken, stoot je ook minder CO2 uit, wat weer bijdraagt aan het milieu. En als je dan toch elektriciteit gebruikt, zorg er dan voor dat deze altijd groen is. Dat wil zeggen energie die schoon is opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen of windmolens.

Een duurzaam gadget geven, zoals een powerbank voor je mobiele device, is een prachtig cadeau om te geven en te ontvangen. En valt ook zeker onder de duurzame cadeaus die populair zijn. Veel bedrijven kiezen deze duurzame cadeaus om weg te geven als relatiegeschenk. Met een duurzaam gadget laat je namelijk zien dat je aan het milieu denkt, wat weer goed is voor het imago of merk van het bedrijf.

4. Fairtrade-producten

Fairtrade-producten zijn producten die zijn gemaakt onder eerlijke arbeidsomstandigheden en met respect voor mensen en het milieu. Het doel van Fairtrade is om kleine boeren en werknemers in ontwikkelingslanden te helpen een eerlijke prijs te krijgen voor hun producten en om hun levensomstandigheden te verbeteren.

Er zijn verschillende soorten Fairtrade-producten, waaronder voedsel, kleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen. De meest bekende Fairtrade-producten zijn voedselproducten, zoals koffie, thee, chocolade, suiker, rijst en bananen. Er zijn ook Fairtrade-kledingmerken die kleding maken van duurzame materialen, zoals organic katoen of bamboe.

Meer over duurzame cadeaus

duurzame cadeaus

Er zijn nog veel meer duurzame cadeaus te bedenken, die niet alleen leuk zijn om te kopen en te geven, maar dus ook bijdragen aan de natuur. Zoals bamboe pennenset, notitieblok of zelfs een oplader van bamboe en kalksteencement. Voor zakelijke geschenken kan je de gadgets ook laten bedrukken met je bedrijfsnaam of logo. Er zijn zoveel mogelijkheden op het gebied van duurzame cadeaus, des te meer reden dat de populariteit van deze groene geschenken alleen maar toeneemt.

Het is belangrijk om te onthouden dat duurzaamheid niet alleen betekent dat een product op een milieuvriendelijke manier is gemaakt, maar ook dat het lange tijd meegaat en regelmatig gebruikt kan worden. Daarom is het belangrijk om te overwegen hoe praktisch en nuttig het cadeau is voor de ontvanger.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest