Zoek

Verschil hydraterende creme en moisturizer gezicht

moisturizer gezicht

Inhoudsopgave

Is er verschil tussen hydraterende crème en moisturizer gezicht?

Hydraterende crème en een moisturizer gezicht zijn beide producten die worden gebruikt om de huid te hydrateren en te verzachten. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen deze twee soorten beautyproducten.

Moisturizer gezicht

Hydraterende crèmes zijn producten die specifiek zijn ontworpen om vocht aan te vullen in de huid. Ze bevatten vaak ingrediënten zoals glycerine en hyaluronzuur, die helpen om vocht aan te trekken en vast te houden in de huid. Hydraterende crèmes zijn vooral geschikt voor mensen met een droge huid of met een tekort aan vocht, omdat ze helpen om de huid te hydrateren en te verzachten.

Een moisturizer of verzorgende crème, heeft als doel om de huid te hydrateren en te beschermen. Deze beautyproducten bevatten vaak oliën en andere vette stoffen die de huid helpen om vocht vast te houden. Een moisturizer gezicht is vooral geschikt voor mensen met een normale tot gemengde huid, omdat deze helpt om de huid soepel te houden en te beschermen tegen uitdroging.

In het algemeen is het belangrijk om een hydraterende crème of moisturizer gezicht te gebruiken die bij jouw huidtype past. Als je een droge huid hebt, kan een hydraterende crème een goede keuze zijn omdat deze vocht aanvult. Als je een normale tot gemengde huid hebt, kan een moisturizer gezicht een goede keuze zijn omdat deze vocht vast houdt en de huid beschermt tegen uitdroging. Het is aan te raden om een professional te raadplegen als je twijfelt over welk beautyproduct het beste bij jouw huid past.

Hoe kies je de juiste hydraterende of moisturizer crème?

Gezicht hydrateren

Veel water drinken is nog steeds de gemakkelijkste manier om je huid te hydrateren, maar mensen met een vochtarme huid kunnen deze aanvullen met een topische vochtinbrenger (hydrator) die water in de cellen bindt en trekt. Natuurlijke hydraterende middelen stellen de huid in staat zichzelf te hydrateren en na verloop van tijd te verbeteren. Kijk daarom uit naar beautyproducten die hyaluronzuur, aloë, honing, alfahydroxyzuren en zee-extracten bevatten. Synthetische vochtinbrengers zijn glycerine, ureum en propyleenglycol enkele van de ingrediënten waar je op moet letten.

Hydraterende ingrediënten zijn over het algemeen geschikt voor alle huidtypen. Ze zijn in wateroplosbaar, verstoppen de poriën niet en mogen geen alcoholen bevatten, zodat ze het huidoppervlak niet actief uitdrogen of irriteren.

Wat betreft moisturizer crèmes is er een grote verscheidenheid aan opties qua formule en ingrediënten. Moisturizer beautyproducten kunnen lichter of zwaarder zijn en geformuleerd voor verschillende seizoenen en verschillende huidtypes.

Ieder seizoen vereist een ander beautyproduct

Warme, klamme lente- en zomermaanden kunnen vragen om een lichtgewicht gel of lichte lotion. Terwijl droog, koud en guur herfst-/winterweer zwaardere producten met ceramiden, oliën (kokosnoot, amandel), boters (shea of cacao) of dimethicone kan vereisen. Deze ingrediënten staan niet alleen bekend om hun hydraterende en voedende werking, maar ook om hun vermogen de tekenen van veroudering en schade door vrije radicalen tegen te gaan.

Topmerken beautyproducten van hoge kwaliteittopmerken

Om te kiezen welk type vocht inbrengende crème het beste is voor jouw huidtype, is er voldoende keuze bij de topmerken. Deze beautyproducten zijn van hoge kwaliteit en bieden de bescherming die je huid nodig heeft. Voor de acnegevoelige huid werkt een lichte, olievrije vocht inbrengende crème het beste, meestal in de vorm van een lotion. Deze hebben minder olie en meer water. Voor de gecombineerde huid voldoet een lotion of crème prima, terwijl een serum of een meer verzachtende crème het beste is voor droge huidtypes.

Voor het beste resultaat moeten hydraterende en moisturizer beautyproducten ‘s morgens (vóór de zonnebrandcrème) en ’s avonds voor het slapen worden aangebracht. Je kunt moisturizer lotions of crèmes aanbrengen na het aanbrengen van je hydrator, zodat deze niet gaat schilferen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest