Zoek

Top vijf om een elektrische fiets te kopen

Top vijf om een elektrische fiets te kopen

Inhoudsopgave

E-bikes worden steeds populairder, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom dat zo is; wie wil er immers niet wat gratis snelheid om elke rit aangenamer te maken?

1. Je kunt met hun hulp verder, sneller, en langer reizen.

Je zult meer afstanden kunnen afleggen en langer kunnen fietsen als je een elektrische fiets gebruikt, omdat hij net dat beetje extra kracht heeft om je op weg te helpen. Natuurlijk bieden gewone fietsen veel van dezelfde gezondheidsvoordelen als elektrische fietsen.

Bovendien kun je sneller reizen dan de meeste andere fietsers en in sommige omstandigheden zelfs auto’s. Hoewel nu gefabriceerde auto’s vijftig keer sneller kunnen rijden dan die van honderd jaar geleden, is de gemiddelde snelheid van auto’s die zich in het verkeer voortbewegen in deze tijdsperiode helemaal niet verbeterd.

2. Ze moedigen je aan om meer te fietsen.

Een doorsnee fiets wordt gemiddeld minder dan 25 keer per jaar uit de stalling gehaald, en 46 procent van de mensen gebruikt zijn fiets maar één of twee keer per week, volgens een recent rapport dat gepubliceerd werd door het Transport Research Laboratory.

Ter vergelijking: slechts 30% van de mensen die een elektrische fiets bezitten gebruikt die één keer per dag, maar een verbazingwekkende 81% rijdt er minstens één keer per week op. Dit wijst erop dat mensen die op e-bikes rijden twee keer meer kans maken dan gewone fietsers om erop uit te trekken en te fietsen.

3. Je kunt ze gebruiken om je te helpen in vorm te blijven.

Zelfs als de elektrische motor af en toe een handje helpt, zal de hoeveelheid trappen die je doet toenemen, gewoon omdat je meer op de fiets zit.

Wat uitstekend nieuws is voor je hart, je longen en je bloeddruk, want verschillende wetenschappelijke studies hebben het verband aangetoond tussen regelmatige lichaamsbeweging en verminderde mate van stress. Dat is goed nieuws voor je hart, je longen en je bloeddruk.

E-bikes zijn fantastische opties voor personen die dol zijn op het idee van fietsen, maar denken dat ze daartoe niet in staat zijn omdat hun lichamelijke conditie niet is wat het zou kunnen zijn of niet meer is wat het vroeger was als gevolg van leeftijd of ziekte.

4. Ze kunnen je helpen op de lange duur geld te besparen.

Je kunt een gloednieuwe e-bike van behoorlijke kwaliteit krijgen voor zo weinig als 650 pond, en de onderhoudskosten zijn ongeveer vergelijkbaar met die van het gebruik van een traditionele fiets (voor verbruiksartikelen als banden, kettingen en remblokjes).

Met andere woorden, veel minder duur dan het kopen, verzekeren en onderhouden van een auto met benzine- of dieselmotor, en ook beduidend minder duur dan het kopen van een seizoenskaart of het veelvuldig gebruik maken van het openbaar vervoer.

Als het gaat om het bedrag dat aan je maandelijkse elektriciteitsrekening wordt toegevoegd als gevolg van het opladen van de batterij van je fiets, hebben we het hier over heel kleine bedragen.

5. Ze zijn fantastische opties voor woon werk verkeer

Niet alleen besparen ze je geld, maar ze besparen je ook de kwelling van in het vastgelopen verkeer te zitten of te stikken in treinen en bussen die stampvol zitten.

Ondanks het feit dat je in wezen een gemotoriseerd voertuig bestuurt, hoef je geen rijbewijs te hebben om de aangewezen fietsstroken te gebruiken.

Omdat je een deel van je gewicht op die motor kunt zetten, hoef je je niet zo in te spannen dat het zweet je uitbreekt en je naar je werk komt ruiken als een natte sportsok. Zelfs een lange pendeldienst naar huis aan het eind van een inspannende dag zal daarna niet meer zo beangstigend lijken!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest