Zoek

Tips bij mascara en eyeliner aanbrengen

mascara eyeliner aanbrengen

Inhoudsopgave

Bereik de perfecte make-up look met deze mascara en eyeliner aanbrengen tips

Eyeliner en mascara zijn twee van de meest populaire make-up producten die er zijn. Ze geven je ogen een dramatische, verleidelijke look en je geven je gezicht direct een boost. Maar het aanbrengen van eyeliner en mascara kan ook een uitdaging zijn. Van wankelende lijnen tot klonterige wimpers, er zijn tal van valkuilen die je moet vermijden als je een perfecte make-up look wilt creëren. We geven je 5 handige tips en tricks voor mascara en eyeliner aanbrengen, zodat je er altijd op je best uitziet.

Tip 1: Kies de juiste eyeliner voor jouw oogvorm 

Welke eyeliner past bij je ogen? Er zijn verschillende soorten eyeliners, zoals vloeibare, gel- en potloden. Belangrijk hierbij is dat je de juiste eyeliner kiest voor jouw oogvorm. Als je bijvoorbeeld kleine ogen hebt, kun je beter een dunne lijn trekken met een potlood. Als je grotere ogen hebt, experimenteer je met een dikkere lijn. Bovendien kun je ook verschillende eyelinerstijlen uitproberen, zoals een cateye of een winged eyeliner, om te zien welke het beste bij jouw ogen past.

eyeliner aanbrengen

Tip 2: Gebruik primer voor langdurige resultaten

Voordat je begint met het aanbrengen van eyeliner, gebruik je eerst een primer. Een primer zorgt er namelijk voor dat je eyeliner langer blijft zitten en voorkomt dat deze vervaagt of uitloopt. Breng de primer aan op je oogleden en wacht tot deze volledig is opgedroogd voordat je eyeliner aanbrengt.

Tip 3: Gebruik een spiegel en een steady hand 

Het aanbrengen van eyeliner vereist een vaste hand. Gebruik een spiegel en houd je hand zo stil mogelijk terwijl je de lijn trekt. Je kunt ook je elleboog op een plat oppervlak rusten om extra stabiliteit te creëren. Begin bij de binnenste ooghoek en trek de lijn naar buiten. Als je het moeilijk vindt om een rechte lijn te trekken, kun je kleine stipjes langs je wimperlijn zetten en deze vervolgens met elkaar verbinden.

Tip 4: Gebruik de juiste mascara voor jouw wimpers 

Er zijn verschillende soorten mascara, zoals volumizing, lengthening en curling mascara. Kies de juiste mascara voor jouw wimpers. Als je bijvoorbeeld korte wimpers hebt, kun je beter een lengthening mascara gebruiken om ze langer te maken, ook wel stretch mascara genoemd. Als je rechte wimpers hebt, gebruik je een curling mascara om ze krullend te maken. Breng altijd meerdere lagen mascara aan voor het beste resultaat, maar zorg ervoor dat het niet gaat klonten en dat je een natuurlijk look houdt. 

Tip 5: Gebruik een wimperkruller voor extra volume

Als je wilt dat je wimpers er extra volumineus uitzien, gebruik dan een wimperkruller voordat je de makeup mascara aanbrengt. Plaats de kruller zo dicht mogelijk bij de wimperlijn en knijp zachtjes om de wimpers omhoog te krullen. Houd de kruller een paar seconden vast en laat dan los. Breng vervolgens de mascara aan om de gekrulde wimpers nog meer volume te geven.

makeup maakt ogen mooi

Een perfecte eyeliner en mascara in een handomdraai

Met deze tips en tricks kun je voortaan de perfecte eyeliner en mascara aanbrengen. Onthoud dat oefening baart kunst en dat het aanbrengen van eyeliner en mascara tijd en geduld kost. Probeer verschillende technieken en makeup producten uit om te zien welke het beste bij jouw ogen en wimpers passen. Met een beetje oefening en de juiste tools creëer je de perfecte makeup look en geeft jij jezelf elke dag een boost. Bekijk ook eens de 7 make-up tips voor hazelnootkleurige ogen en doe er je voordeel mee. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest