Search

Prachtige Sint-Jan Kathedraal Den Bosch

Sint-Jan Kathedraal Den Bosch

Inhoudsopgave

Alles over Sint-Jan Kathedraal in Den Bosch

De Sint-Jan Kathedraal is een prachtige kathedraal in het hart van Den Bosch. Het is een van de meest iconische gebouwen van de stad en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het gebouw is niet alleen een religieus symbool, maar ook een belangrijk historisch monument en een voorbeeld van prachtige architectuur. We vertellen je alles wat je wilt weten over de Sint-Jan Kathedraal Den Bosch: 

  • Geschiedenis van de kathedraal
  • Architectuur en kenmerken
  • Bezoek brengen aan Sint-Jan Kathedraal
  • Geniet van een Bossche Bol op het terras met mooi uitzicht

Geschiedenis Sint-Jan Kathedraal

De geschiedenis van de Sint-Jan Kathedraal gaat terug tot de 13e eeuw. In deze tijd is de bouw gestart van een romaanse kerk op dezelfde locatie. In de loop der eeuwen werd de kerk meerdere malen verbouwd en uitgebreid. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) werd de kathedraal zwaar beschadigd en geplunderd door de protestantse troepen. In de 19e eeuw werd begonnen met een grootschalige restauratie en uitbreiding van de kathedraal, waarbij onder andere de huidige toren werd gebouwd.

Sint-Jan Kathedraal

Architectuur en kenmerken: hoogste punt van Den Bosch

De Sint-Jan Kathedraal heeft een gotische bouwstijl en is gebouwd van baksteen en natuursteen. Het gebouw heeft vele prachtige details, zoals de gebeeldhouwde portalen, de kooromgang en de gewelven. De toren van de kathedraal is het hoogste punt van Den Bosch en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Het interieur van het iconische gebouw is eveneens indrukwekkend, met onder andere prachtige glas-in-loodramen en bijzondere schilderijen.

Bezoek aan de Sint-Jan Kathedraal

Een bezoek aan de Sint-Jan Kathedraal is een absolute aanrader als je in Den Bosch bent. De kathedraal is vrij toegankelijk en er worden ook rondleidingen gegeven door ervaren gidsen. Tijdens een rondleiding ontvang je meer informatie over de geschiedenis en architectuur. Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen in de schatkamer, waar verschillende religieuze voorwerpen en sieraden tentoongesteld zijn.

Bossche bol

Ontdek de Bossche Bol op het terras

Als je in Den Bosch bent, mag een bezoek aan een van de vele terrasjes in de stad zeker niet ontbreken. En wat is er nu lekkerder dan genieten van een Bossche Bol op een van de gezellige terrassen in de buurt van de Sint-Jan Kathedraal? Een Bossche Bol is een lokale lekkernij die bestaat uit een soesje gevuld met slagroom en bedekt met chocolade. Het is een absolute must-try als je in Den Bosch bent.

Er zijn verschillende terrassen waar je opgemaakt met een mooie mascara kunt genieten van een Bossche Bol en het prachtige uitzicht op het historische kunstwerk. Een van de beste plekken is De Mangerie, een restaurant met een groot terras aan de voet van de kathedraal. Hier kun je genieten van een heerlijke Bossche Bol en een kopje koffie terwijl je het prachtige gebouw bewondert.

Kortom, een bezoek aan de Sint-Jan Kathedraal en het genieten van een Bossche Bol op het terras is een perfecte manier om Den Bosch te verkennen en te genieten van al het moois en lekkers dat deze bruisende stad te bieden heeft. Dit wil je zeker niet missen. Wil je een ander deel van Nederland bezoeken? Bekijk dan eens onze top-5 dagje uit Gelderland.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest