Zoek

Op vakantie naar Sunshine State Florida

Op vakantie naar Sunshine State Florida

Inhoudsopgave

In het zuidoosten van Amerika bevindt zich Sunshine State, oftewel Florida. Florida is dé vakantiebestemming bij uitstek, met maar liefst driehonderd zonnige dagen per jaar is de naam Sunshine State dan ook volledig passend. In Florida is plezier gegarandeerd, met kilometers strand, het hoogste aantal pretparken en prachtige natuur. De staat is een van de dichts bevolkte staten van Amerika, omdat meer en meer mensen zich er vestigen om van hun pensioen te genieten. Dat zegt wel iets over een staat, als je het mij vraagt. Florida kent een fijne relaxte sfeer, een heerlijk subtropisch klimaat en bevat alle kenmerken voor een vakantie om nooit te vergeten. In dit artikel alles over Florida als vakantiebestemming.

Klimaat Florida

Zoals net al gezegd heerst er in Florida een subtropisch klimaat, waardoor het er altijd -zelfs in de winter- lekker warm is. Het grootste deel van het jaar schijnt de zon voortdurend, behalve in het orkaanseizoen die loopt van juni tot november. Tijdens deze periode is er een grotere kans op zware regenbuien en orkanen. De beste reistijd om naar Florida te gaan is van eind november tot half mei. Hierin is de kans op orkanen het kleinst, is de temperatuur gemiddeld twintig tot vijfentwintig graden en valt er weinig tot geen regen.

Stranden Sunshine State 

Florida heeft maar liefst zeventienhonderd (!) kilometer aan strand en trekt dan ook veel mensen aan om de prachtige stranden. South Beach, het strand gelegen aan de oostkust in Miami, is het meest populair van allemaal. Het brede, witte zandstrand wordt omgeven door art-deco gebouwen, wuivende palmbomen en een schitterend uitzicht over de Atlantische Oceaan. Om de zoveel meter vind je de typische lifeguard huisjes die er allemaal bijzonder uniek uitzien en wel een foto waard zijn. Naast South Beach, zijn de stranden van Florida-Keys het ontdekken waard. De Florida-Keys omvatten een eilandengroep van zo’n zeventienhonderd eilandjes, verbonden door één weg afgewisseld met bruggen. Het strand van het eiland Key-West is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van het mooie uitzicht. Elk strand in Florida is eigenlijk wel het ontdekken waard. Ben je mee een fan van actie en surfen? Bezoek dan Cocoa Beach, Jacksonville Beach of Panama City Beach.

Florida pretparken

Pretparken in Florida

Naast de vele stranden, staat Florida bekend om het grote aantal pretparken. De bekendste is Walt Disney World Resort, die uit maar liefst vijf parken bestaat. De meeste pretparken bevinden zich in de stad Orlando, die dan ook de bijnaam ‘Theme park capital of the world’ draagt. Naast Walt Disney vind je er Universal Studio’s, Universal Island of Adventures, Legoland en nog meer. Ook aan waterparken geen gebrek in Florida. Houd je van spanning, avontuur en ben je gek op pretparken? Dan is Florida -en dan met name Orlando- de plek waar je moet zijn.

Natuur

Florida bevat verscheidene natuurparken waar je de natuur in onaangetast vorm van dichtbij kunt bekijken. Een bekend natuurpark is Everglades National Park, waar je kunt kajakken tussen de alligators en krokodillen. Naast deze predatoren kun je er ook schildpadden, honderden soorten vogels en zelfs de Floridapanter spotten als je geluk hebt. De Everglades staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst en worden gezien als bedreigd gebied, waardoor het zeer goed beschermd wordt. Andere natuur- of nationale parken die het bezoeken waard zijn, zijn de volgende:

  • Merrit Island National Wildlife Refuge, waar onder andere lamantijnen, zeeschildpadden en alligators leven
  • Apalachicola National Forest, waar je de natuur kunt verkennen door te hiken, paardrijden, mountainbiken of quad rijden

Waar verblijf je?

Of je nu wilt slapen in een hostel, hotel, appartement of luxe suite, in Florida is het geen probleem. In elk gebied zijn er talloze manieren van overnachten mogelijk en het mooie van alles is dat het er in vergelijking met Nederland een stuk goedkoper is. Je kunt ervoor kiezen om op een plek te blijven, maar wil je Florida echt ontdekken? Dan zou ik een reis maken langs verschillende steden om alles van de Sunshine State mee te maken.

Genoeg te doen

Florida is een levendige staat waar van alles te beleven is en het nachtleven zeer bruisend is. Je kunt hier altijd genieten van heerlijke terrasjes of leuke barretjes in de stad of aan het strand. Er is altijd wel iets te beleven en voor ieder wat wils, wat het een fantastische vakantiebestemming maakt voor zowel jong of oud.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest