Zoek

Ontdek de prachtige Veluwezoom fietsroute

Veluwezoom fietsroute

Inhoudsopgave

Fietsen is een leuke en gezonde manier om Nederland te ontdekken. Er zijn talloze mooie fietsroutes door het hele land, maar de Veluwezoom fietsroute is zeker een aanrader. Deze route brengt je door het prachtige Nationaal Park Veluwezoom, één van de oudste nationale parken van Nederland.

Fietsroute Veluwezoom start in Dieren

De Veluwezoom fietsroute is ongeveer 44 kilometer lang en begint in het dorpje Dieren, gelegen aan de oostkant van de Veluwe. Je kunt de route op verschillende plekken starten en eindigen, afhankelijk van je eigen voorkeur en locatie.

De route brengt je door het afwisselende landschap van de Veluwezoom, met haar heidevelden, bossen en uitgestrekte weilanden. Onderweg kom je langs prachtige kastelen, zoals kasteel Doorwerth en kasteel Rosendael, en gezellige dorpjes, zoals Rheden en Velp.

Een hoogtepunt van de route is de beklimming van de Posbank, een heuvel die zich bevindt in het hart van Nationaal Park Veluwezoom. De Posbank biedt een adembenemend uitzicht over de omgeving en is een geliefde plek onder natuurliefhebbers en fietsers.

verschillende soorten fietsen Veluwezoom fietsroute

Voor wie is de Veluwezoom fietsroute geschikt?

De Veluwezoom fietsroute is geschikt voor zowel recreatieve fietsers als meer ervaren fietsers. Het terrein is heuvelachtig en er zijn een aantal steile beklimmingen, maar de beloning is het adembenemende uitzicht dat je onderweg tegenkomt.

Onderweg zijn er genoeg plekken om te pauzeren en te genieten van de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de schaapskooi op de heide, waar je de schaapskudde van Veluwezoom kunt bewonderen. Ook zijn er diverse horecagelegenheden waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Tips voor het fietsen van de Veluwezoom fietsroute

  • Zorg voor een goede fiets met voldoende versnellingen, want de route bevat enkele steile beklimmingen.
  • Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg.
  • Plan genoeg tijd in voor de route, zodat je rustig kunt genieten van de omgeving.
  • Draag geschikte kleding en vergeet niet om een regenjas mee te nemen.
  • Neem een fietskaart of navigatie mee, zodat je niet verdwaalt onderweg.

Genieten van national park Veluwezoom 

National park Veluwezoom

National park Veluwezoom biedt een prachtige fietsroute door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Met haar heuvels, bossen, kastelen en gezellige dorpjes biedt deze route voor elk wat wils. Of je nu een recreatieve fietser bent of een ervaren fietser, de Veluwezoom fietsroute is een echte aanrader. Vergeet niet om onderweg te genieten van de adembenemende uitzichten en diverse bezienswaardigheden.

De Veluwezoom fietsroute is niet alleen geschikt voor de zomer, maar kan ook in andere seizoenen gefietst worden. In de herfst is de route door het national park Veluwezoom bijvoorbeeld extra mooi door de prachtige herfstkleuren van de bossen. In de winter kun je genieten van de stilte en de rust van de natuur. Het is wel aan te raden om in de winter extra warme kleding mee te nemen.

Al met al is de Veluwezoom fietsroute een prachtige route door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Met haar heuvels, bossen, kastelen en gezellige dorpjes biedt deze route voor ieder wat wils. Je kunt de route volgen op verschillende soorten fietsen. Of je nu op zoek bent naar een sportieve uitdaging op een fatbike of gewoon lekker wilt genieten van de omgeving op een elektrische fiets. De Veluwezoom fietsroute is een aanrader voor iedereen die van fietsen en natuur houdt. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest