Zoek

Meest bijzondere wereldrecords

Inhoudsopgave

De wereld is een serieuze plek. Werken is belangrijk net zoals verantwoordelijkheden. Maar, er zijn ook mensen die zich naast dit bezighouden met bijzondere hobby’s of beschikken over bijzondere talenten. Omdat het leven al serieus genoeg is af en toe, wordt deze blog gewijd aan de meest bijzondere records gevestigd in de wereld. Misschien kan het zorgen voor wat inspiratie tijdens het zoeken naar een nieuwe hobby, of misschien ook niet. Hoe dan ook, bijzonder zijn ze wel deze records.

Meest bijzondere wereldrecords

Badeendjes
Postzegels, treintjes, stripboeken, mensen verzamelen van alles. Zo ook Charlotte Lee, die over de grootste collectie unieke rubber badeenden beschikt. Deze Amerikaanse vrouw heeft maar liefst 5631 verschillende badeenden in haar bezit en draagt hiermee het wereldrecord badeenden verzamelen. Lee heeft een kamer gewijd aan al haar verzamelobjecten waar ze tentoongesteld worden in grote glazen kasten.

Snelle flippers?
Hordelopen an sich is al een sport, laat staan hordelopen op zwemflippers. Juist, je leest het goed: er bestaat een wereldrecord 100 meter hordelopen met zwemflippers aan. Dit record is gevestigd door Christopher Irmscher die er nog geen 15 seconden over deed, terwijl het wereldrecord zonder zwemflippers 12 seconden is. Bijzonder, maar wel bijzonder snel!

De grootste elastieken bal

Je hebt vast wel eens van een aantal rubberen elastieken een bal gevormd, maar ik denk niet in dezelfde mate als Amerikaan Joel Waul deed. Hij heeft het record grootste elastieken bal op zijn naam. Dit record weegt meer dan 4000 kilo en bestaat uit 700.000 elastieken. Waul is zo’n vier jaar met de creatie bezig geweest, welverdiend dan dat plekje in het Guiness book of records.

Kruipend over de finish
Naast bijzondere vormen van 100 meter hordelopen, zijn er meerdere records gevestigd die nét iets anders zijn dan gewoon sprinten. Zo is er een wereldrecord snelste 100 meter op handen en voeten lopen, of kruipen. Atleten strijden om dit record, het is dan al een aantal keren in verschillende handen geweest. Het record staat nu op naam van Katsumi Tamakoshi die de finish haalde in nog geen 16 seconden.

Hoelahoepen
Hoelahoepen kent vele records. Menig mens vindt het al moeilijk om überhaupt te hoelahoepen, maar de echte talenten gooien er een schepje of 10 bovenop. Zo staat het wereldrecord uren achter elkaar hoelahoepen op maar liefst 100 uur en is er zelfs een wereldrecord voor meeste hoelahoepen draaiende laten houden op verschillende lichaamsdelen. 59 hoelahoepen, bizar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest