Search

Kasten op maat vs kasten uit stock

kasten op maat

Inhoudsopgave

De meeste huiseigenaren zullen het ermee eens zijn dat kasten het fundament van elke keuken zijn, en een investering in je fundament is een verstandige beslissing. Hoewel kasten in wezen dozen zijn die planken, laden of deuren hebben, moeten ze beschouwd worden als het meubilair van je keuken. Je wilt dat ze even aantrekkelijk zijn als de rest van het meubilair in je huis. Zoals met elk goed meubelstuk, wil je dat je kasten stevig gebouwd zijn en ontworpen op een manier die de stijl en persoonlijkheid van de eigenaar weerspiegelt. Met andere woorden, je wilt kwaliteit en een unieke elegantie waardoor je huis zich onderscheidt van de rest. Met op maat gemaakte kasten is dat precies wat je krijgt.

kasten op maat

Kasten op maat

Een van de grootste attracties waarom huiseigenaren kasten op maat kiezen is dat ze gemaakt worden door getalenteerde, bekwame ambachtslieden met een praktijkgerichte aanpak, en dat ze gebouwd zijn om lang mee te gaan. Kabinetten maken is een kunst, en deze ambachtslieden nemen hun werk heel ernstig. Ervaren meubelmakers gebruiken alleen constructiemateriaal van de hoogste kwaliteit, en hun vakkennis gaat verder dan alles wat je in lopende band voorraadmateriaal vindt. De vergelijking is dramatisch als je onderstaande grafiek bekijkt, die het verschil tussen voorraad en op maat gemaakte kasten illustreert.

Kasten uit stock

Nu je je zinnen gezet hebt op nieuwe kasten voor je keuken, zijn er enkele zaken waarmee je rekening moet houden. Een van die zaken die aan de orde zijn is het feit dat het kopen van kasten uit een big box store minder duur zal zijn. De waarde en de levensduur ervan worden echter niet beschouwd als een betere waarde dan het hebben van op maat gemaakte kasten voor je huis. Voorraad is meestal geen hout, en ze bieden de minst dure prijs. Ze hebben de minste opties van standaard afwerkingen of beslag, en uiteindelijk staat de huiseigenaar voor een take it or leave it positie. Het kan ook zijn dat je om de voorraadkasten heen moet bouwen als ze niet aan je ontwerpeisen voldoen. Als je alles bij elkaar optelt en de vele voordelen van op maat gemaakte kasten ziet, is het heel logisch waarom zo veel huiseigenaren ze verkiezen boven voorraadkasten.

Elementen kasten

Bij het kiezen van op maat gemaakte kasten kun je kiezen uit een veelheid van elementen die je nodig hebt en die elimineren die je niet nodig hebt. Je kunt beslissen over elk ontwerp, elke maat, elke kleur en elke afwerking, want je bent op geen enkele manier beperkt. Je kunt alles verzinnen wat je wilt, en een maatkastenmaker kan het maken. Dit is het mooie van op maat gemaakte kasten, want je bent niet beperkt tot een conventioneel uiterlijk of genoegen nemen met gemiddelde afmetingen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om een variëteit aan kasthoogtes te kiezen die de verschillende gebieden en functies in de keuken optimaliseren, van voedselbereiding tot opslag. Aangepaste kasten kunnen zo gebouwd worden dat ze geschikt zijn voor het hele gezin, waardoor de taken in de keuken productiever, plezieriger en efficiënter worden.

Keuze in kasten

Ook al kunnen voorraadkasten in vele soorten combinaties omgetoverd worden, toch wordt een koper nog steeds beperkt door de beschikbaarheid van het product. Aangepaste kasten daarentegen bieden je de luxe je keuzen persoonlijk aan te passen aan je levensstijl en persoonlijkheid. In tegenstelling tot voorraadkasten waar de afwerkingen van de partijen kunnen verschillen door lopende band productie, krijg je met maatwerkkasten een consistentie die betrouwbaar is en perfect afgewerkt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest