Zoek

Ideeën voor duurzame relatiegeschenken

duurzame relatiegeschenken

Inhoudsopgave

Relatiegeschenken zijn een belangrijk onderdeel van het bedrijfsleven. Het is een manier om dankbaarheid te tonen aan klanten en medewerkers en om relaties te versterken. Maar in deze tijden van duurzaamheid en bewustwording over ons milieu, is het belangrijk om ook na te denken over duurzame relatiegeschenken. We geven je enkele ideeën voor duurzame relatiegeschenken die niet alleen gewaardeerd worden, maar ook bijdragen aan een betere wereld.

Inspiratie voor duurzame gadgets

#1 Herbruikbare waterflessen

Herbruikbare waterflessen zijn een duurzame en praktische keuze voor relatiegeschenken. In plaats van het kopen van plastic flessen water, kunnen klanten, relaties en medewerkers nu hun eigen herbruikbare fles gebruiken. Kies voor flessen gemaakt van duurzame materialen, zoals glas of roestvrij staal.

#2 Duurzame tassen

Plastic tassen zijn een groot probleem voor ons milieu. Geef relaties en het personeel daarom een duurzame tas als relatiegeschenk. Denk aan tassen gemaakt van gerecyclede materialen, zoals katoen of polyester, die gemakkelijk te wassen en weer te hergebruiken zijn. Je kunt ook nog denken aan bedrukte duurzame tassen met het logo van je bedrijf of de bedrijfsleus. Gelijk goed voor de naamsbekendheid.

#3 Biologisch afbreekbare pennen

Een pen is altijd handig om bij je te hebben, maar de meeste pennen zijn gemaakt van plastic en hebben een beperkte levensduur. Kies voor biologisch afbreekbare pennen die gemaakt zijn van materialen zoals bamboe of gerecycled papier. Deze pennen zijn niet alleen duurzaam, maar ook nog eens uniek en origineel.

duurzame koffiebekers als duurzame relatiegeschenken

#4 Duurzame koffiebekers

Als veel mensen ’s ochtends onderweg zijn naar het werk, is een duurzame koffiebeker een uitstekend relatiegeschenk. Kies voor bekers gemaakt van gerecycled materiaal of bamboe, die vaak lichter en gemakkelijker mee te nemen zijn dan traditionele koffiebekers. Dit geschenk is niet alleen praktisch, maar ook nog eens duurzaam en stijlvol.

#5 Duurzame notitieboekjes

Notitieboekjes zijn al jarenlang populair relatiegeschenken, maar vaak zijn ze gemaakt van papier uit niet-duurzame bronnen. Kies voor notitieboekjes gemaakt van gerecycled papier of zelfs bamboepapier. Deze notitieboekjes zijn niet alleen duurzaam, maar ook nog eens mooi en uniek.

#6 Eco-vriendelijke USB-sticks

USB-sticks zijn handig om bestanden op te slaan en mee te nemen, maar de meeste USB-sticks zijn gemaakt van plastic en hebben bovendien een korte levensduur. Kies voor eco-vriendelijke USB-sticks gemaakt van materialen als bamboe of gerecycled plastic. Deze USB-sticks zijn niet alleen duurzaam, maar een stijlvol relatiegeschenk en uiterst handig om altijd bij je te hebben op je werk. 

#7 Eco gadgets

Er zijn veel eco gadgets op de markt die perfect zijn als relatiegeschenken. Denk bijvoorbeeld aan zonne-opladers, duurzame speakers of ledlampjes die op zonne-energie werken. Deze eco gadgets zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens leuk om te gebruiken. Bovendien dragen ze bij aan een betere wereld.

#8 Duurzame telefoonhoesjes

Telefoonhoesjes zijn een populair relatiegeschenk, maar de meeste hoesjes zijn gemaakt van plastic en hebben een vrij korte levensduur. Denk daarom eens aan duurzame telefoonhoesjes gemaakt van materialen zoals gerecycled plastic of bamboe. Deze duurzame hoesjes zijn bovendien uniek en stijlvol.

#9 Planten

Een plant is een duurzaam relatiegeschenk dat bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit en een gezondere leefomgeving. Kies voor planten die gemakkelijk te verzorgen zijn en die geschikt zijn voor op kantoor of thuis. Ideaal ook om aan personeel te geven om bijvoorbeeld de thuiswerkplek gezonder te maken (en wat op te vrolijken). 

planten duurzame relatiegeschenken

#10 Duurzame cadeaubonnen

Als je niet zeker weet welk duurzaam relatiegeschenk je moet kiezen, overweeg dan een duurzame cadeaubon. Er zijn veel cadeaubonnen beschikbaar voor duurzame producten en diensten, zoals biologische voeding, eco-vriendelijke producten, en duurzame kleding. Laat je relaties en medewerkers zelf kiezen wat het beste bij ze past.

Duurzame relatiegeschenken voor een betere toekomst

Zoals je ziet, zijn er tal van duurzame relatiegeschenken beschikbaar, die niet alleen gewaardeerd worden, maar ook bijdragen aan een betere wereld. Van herbruikbare waterflessen en duurzame tassen tot biologisch afbreekbare pennen en duurzame gadgets. Door te kiezen voor duurzame cadeaus toont je bedrijf haar betrokkenheid bij een duurzame toekomst en draagt het bij aan een betere wereld voor ons allemaal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest