Zoek

Het British Museum: een duik in de wereldgeschiedenis

Het British Museum: een duik in de wereldgeschiedenis

Inhoudsopgave

Het British Museum in Londen is een van de meest indrukwekkende musea ter wereld. Met een collectie die meer dan twee miljoen jaar geschiedenis omvat, biedt het museum een ongeëvenaarde blik op de wereldgeschiedenis. Van de oude Egyptenaren tot de moderne kunst, het British Museum heeft het allemaal.

De geschiedenis van het British Museum

Het British Museum werd opgericht in 1753 en was het eerste nationale openbare museum ter wereld. Het was vanaf het begin gratis toegankelijk voor het publiek. De collectie van het museum begon met de nalatenschap van de arts en wetenschapper Sir Hans Sloane, die meer dan 71.000 objecten aan de natie naliet.

De collectie

De collectie van het British Museum is enorm en omvat meer dan acht miljoen objecten. Enkele van de meest beroemde stukken in de collectie zijn de Steen van Rosetta, de Elgin Marbles uit het Parthenon in Athene, en de Egyptische mummies.

  • De Steen van Rosetta: Deze steen, ontdekt in 1799, was de sleutel tot het ontcijferen van hiërogliefen, de oude Egyptische schrijfvorm. Het is een van de meest belangrijke objecten in het museum.
  • De Elgin Marbles: Deze marmeren beelden en friezen werden in de 19e eeuw uit het Parthenon in Athene gehaald door Lord Elgin, de toenmalige Britse ambassadeur in het Ottomaanse Rijk. Ze zijn een bron van controverse geweest, met Griekenland dat hun teruggave eist.
  • Egyptische mummies: Het British Museum heeft een van de grootste en meest uitgebreide collecties van Egyptische mummies buiten Egypte.
    .

Bezoek aan het British Museum

Het British Museum is elke dag geopend en de toegang is gratis, hoewel er voor sommige speciale tentoonstellingen een toegangsprijs kan worden gevraagd. Het museum is enorm, dus het is een goed idee om van tevoren te plannen wat je wilt zien. Er zijn ook rondleidingen beschikbaar, zowel door gidsen als via een audiogids.

Wat je niet wilt missen

Naast de hierboven genoemde hoogtepunten, zijn er nog veel meer schatten te ontdekken in het British Museum. Hier zijn enkele suggesties voor wat je niet wilt missen:

  • De Sutton Hoo-schat: Deze ongelooflijke ontdekking uit de 7e eeuw bevatte een schip begraafplaats en een schat aan Angelsaksische artefacten.
  • De Lewis-schaakstukken: Deze middeleeuwse schaakstukken, gemaakt van walrusivoor en walvisbot, werden in de 19e eeuw ontdekt op het eiland Lewis in Schotland.
  • De mummie van Cleopatra: Hoewel het niet zeker is of het echt de mummie van de beroemde koningin is, is dit een van de meest populaire tentoonstellingen in het museum.
    .

Schatkamer van geschiedenis

Het British Museum is een schatkamer van wereldgeschiedenis, met een ongeëvenaarde collectie die millennia en continenten overspant. Of je nu geïnteresseerd bent in de oude Egyptenaren, de Griekse oudheid, de Romeinse tijd, de middeleeuwen of de moderne tijd, er is voor ieder wat wils. Een bezoek aan het British Museum is een duik in de wereldgeschiedenis, een ervaring wat je niet wilt missen. Ervaar vervolgens Londen’s hoogtepunten zonder gedoe en met geweldige voordelen, allemaal dankzij de Londen Pass.

Meer informatie over deze en andere hoogtepunten van het British Museum vind je op Wat je niet wilt missen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest