Zoek

Gratis treinreis voor je hond in Italie

Gratis treinreis voor je hond in Italie

Inhoudsopgave

Het is eenvoudiger om je hond mee te nemen in het openbaar vervoer in Italië. Deze zomer staat de belangrijkste spoorwegmaatschappij in Italië reizigers toe hun hond gratis mee te nemen. De voornaamste aanbieder in het land, Trenitalia, verklaarde onlangs dat katten en honden voorlopig vrijgesteld zijn van leges.

Gratis treinreis voor je hond in Italie

Welke dieren mogen in Italië gratis mee in de trein?

Deze zomer staat Trenitalia reizigers toe gratis met hun kleine honden te reizen. Huisdieren zoals honden, katten en andere dieren mogen mee naar binnen, zolang hun dragers niet groter zijn dan 70x30x50 centimeter. Passagiers mogen maar één huisdier per persoon meenemen, en de dieren moeten de hele vlucht in de reismand blijven.

De aanbieding is goed voor reizen met Freccia e Intercity treinen die door Trenitalia worden geëxploiteerd. Het wordt aangeboden aan passagiers in eerste en business klasse, en ook aan degenen die executive, business, premium en standaard tickets kopen.

Huisdieren mogen tot 15 september 2022 gratis meerijden op de spoorlijn.

Een andere spoorwegmaatschappij, Italo, laat honden tot 5 kilo gratis meerijden in een reismand. Grotere hondachtigen zijn welkom aan boord van de treinen van Trenitalia. Ze moeten echter de toeslag voor het ticket voor huisdieren betalen, die varieert op basis van het passagierstarief. Bovendien moeten ze gemuilkorfd zijn en aan de lijn gehouden worden.

Passagiers moeten de optie “reizen met je hond” kiezen op de Trenitalia website, app, of bij de kaartautomaten op stations, voordat ze een aankoop doen, als ze een ticket voor een huisdier willen kopen.

De prijs van het kaartje is de helft van die van een standaard of tweede klas kaartje. Grotere honden zijn niet toegestaan in de werk, stil zone en premium wagons. Bovendien zijn ze niet toegestaan op regionale spits treinen van 7 tot 9 uur, van maandag tot en met vrijdag.

Grotere honden moeten ook een kaartje kopen op Italo treinen, waarbij de kosten variëren naargelang de afstand. Grote honden mogen van de exploitant op een “gereserveerde plaats” in de buurt van de passagiers meerijden.

Heb ik een paspoort nodig voor mijn hond?

Als hondeneigenaars op reis gaan, moeten ze de gezondheidsbrochure en het certificaat van het hondenregister van hun hond bij zich hebben. Een erkende dierenarts kan je een Europees huisdierenpaspoort bezorgen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest