Zoek

Een slaapfeestje met vrienden

Een slaapfeestje met vrienden

Inhoudsopgave

Hoe oud we ook zijn, af en toe is er niks heerlijker dan een avondje met vrienden die de hele nacht doorgaat. In andere woorden, een slaapfeestje met vrienden organiseren kan voor enorm veel plezier en herinneringen zorgen. Er zijn verschillende activiteiten die je kan doen op een slaapfeestje. In deze blog bespreken we de leukste opties. 

Maak zelf pizza

Voor degenen die de avond vroeg willen laten beginnen, is avondeten onmisbaar. Een van de leukste en makkelijkste opties is om zelf pizza te maken. Je kan een rol van deeg halen in de supermarkt en deze zelf beleggen. Zo krijg je de meest creatieve opties die er zijn en zit er voor iedereen wel wat lekkers bij. Het fijne is dat deze ook niet zolang in de oven hoeven en voor weinig afwas zorgen. 

Bouw een tent

Wanneer je van plan bent om het slaapfeestje in de woonkamer te laten plaatsvinden, is het een leuke optie om hier een tent te bouwen. Verschuif de bank, pak wat dekens en span deze over de meubels of aan het plafond. Ook kan je een matras in de tent leggen voor extra comfort. Zorg voor wat sfeerverlichting, zoals een lampjesslinger en waan je in de gezellige tent. 

Houd een filmmarathon

Houd een filmmarathon

Voor de bikkels die de hele nacht op willen blijven, is een filmmarathon een goed idee. Kies je favoriete filmreeks of kies iets wat jullie terugbrengt naar vroeger, zoals de High School Musical films. Zorg dat je genoeg popcorn en drinken hebt en begin bij deel een van de reeks na het avondeten. Zo houd je het wel even vol.

Maak een bingokaart

Daarnaast kan het ook leuk zijn om het kijken van een film- of seriereeks wat interessanter te maken. Dit kan doormiddel van een bingokaart. Dit is het leukst om te doen met een serie. Kies een show uit en bedenk allemaal iets wat moet gebeuren. Het kan om een uitspraak, handeling of andere activiteit gaan. Vervolgens zorg je dat iedereens kaart er net wat anders uitziet en kan het kijken beginnen. Wie het eerst een volle kaart heeft, wint. Dit kan natuurlijk ook gespeeld worden in de vorm van een drankspel, waarbij iedereen moet drinken bij de bepaalde actie.

Verschillende merken blind proeven

Een laatste leuk idee voor op een slaapfeestje, is om een proeverij te houden, maar dan blind. Iedereen kiest een bepaald product uit, denk aan bijvoorbeeld cola of chocolade. Vervolgens haal je drie of vier verschillende merken van hetzelfde product. In het geval van cola kan je bijvoorbeeld Pepsi, supermarkt huismerk en Coca Cola halen. Vervolgens schenk je het voor iedereen in of breek je wat af van het product wanneer het om eten gaat. Doe je gasten een blinddoek om en laat ze proeven en raden welk product van welk merk is. Op deze manier heb je niet alleen een spel, maar krijg je ook nog wat eten en drinken in om je batterij voor de rest van de avond op te laden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest