Zoek

Droog haar wat te doen? 5 Tips

Droog haar wat te doen gebruik aloe vera

Inhoudsopgave

Heb je droog haar, wat te doen ertegen?

In de winter hebben veel mensen last van droog haar. Dit is niet vreemd, want het weer is guur, koud en dat heeft invloed op de conditie van je haar. Ook pakken we vaker de föhn om ons haar te drogen in plaats van op een natuurlijke manier. Droog haar ziet er dof, kroesachtig of broos uit. Is jouw haar ook zo? Wat kan je dan doen tegen droog haar, we geven je 5 tips over droog haar wat te doen.

5 Tips wat kan je doen tegen droog haar?

Er zijn diverse dingen die je kunt doen om droog haar te verzorgen, te verbeteren en vervolgens om te voorkomen. We geven je 5 tips die nuttig zijn tegen droog haar.

haar knippen1. Knip geregeld de haarpunten

Haarpunten knippen is een belangrijk onderdeel van de haarverzorging, omdat het helpt om beschadigd en droog haar te verwijderen. Wanneer het haar wordt blootgesteld aan elementen zoals zon, wind en stylingproducten, kan het beschadigd raken. Haarpunten kunnen droog en gespleten worden als gevolg van deze beschadiging, wat kan leiden tot een ongezonde en onverzorgde uitstraling.

Door de haarpunten te knippen, kun je de beschadigde en droge punten verwijderen en het haar een gezonde uitstraling geven. Bovendien voorkomt het regelmatig knippen van de haarpunten verdere beschadiging, omdat het haar dan niet verder kan splijten. Als je lang haar hebt, is het aanbevolen om de haarpunten om de zes tot acht weken te knippen om ze gezond te houden. Als je kort haar hebt, is het mogelijk dat je de haarpunten minder vaak hoeft te knippen. Het is belangrijk om te onthouden dat het knippen van de haarpunten alleen de uiteinden van het haar aangaat en niet de lengte van het haar beïnvloedt.

2. Hydraterende shampoo

shampoo Droog haar wat te doen

Een hydraterende shampoo is een soort shampoo die is ontworpen om de haren te hydrateren en te verzorgen. Deze shampoos bevatten ingrediënten die de vochtbalans van het haar helpen te behouden, zoals glycerine, aloë vera en plantaardige oliën. Deze ingrediënten helpen het haar te voeden en te hydrateren, wat kan leiden tot glanzender en gezonder uitziend haar. Sommige hydraterende shampoos zijn ook specifiek ontworpen om te helpen bij het herstellen van beschadigd haar, of om het haar te beschermen tegen verdere beschadiging.

Kies een goede shampoo die genoemde ingrediënten bevatten en vrij zijn van sulfaten. Gebruik bijvoorbeeld Authentic Beauty Concept shampoo als je droog of beschadigd haar hebt. Deze hydraterende shampoo helpt je haar weer zacht aan te voelen en er beter uit te zien.

3. Gebruik na het wassen een conditioner

Na het wassen van je haar met een hydraterende shampoo, breng je een conditioner aan van Authentic Beauty Concept. Een conditioner helpt namelijk om het haar te voeden, te verzachten en natuurlijk om te hydrateren. En dat is net wat je nodig hebt. Kies een conditioner die bij jouw haartype past en gebruik het altijd na iedere wasbeurt.

4. Breng haarolie aan

Haarolie kan worden gebruikt om het haar te voeden en te hydrateren, wat kan leiden tot glanzender en gezonder uitziend haar. Haarolie beschermt ook je haar tegen schade door hitte van stylingtools, zoals stijltangen en haardrogers, of om het haar te helpen bij het herstellen van beschadiging. Bovendien zorgt haarolie ervoor dat het vocht behouden blijft, wat weer goed is tegen pluizig of kroezig haar. Er zijn verschillende soorten haaroliën beschikbaar, zoals kokosolie, arganolie en jojoba olie, en elk van deze oliën kan specifieke voordelen hebben voor het haar.

Het is belangrijk om de juiste haarolie te kiezen die bij jouw haartype past en om te experimenteren met hoeveel olie je nodig hebt om het gewenste resultaat te bereiken. Als je haarolie gebruikt, is het belangrijk om te onthouden om het alleen op de lengtes en punten van het haar aan te brengen om te voorkomen dat het haar te vettig of zwaar aanvoelt.

Verzorgd haar

5. Haarmasker gebruiken

Droog haar heeft extra hydratatie nodig, gebruik daarom 1 of 2 keer per week een heerlijk hydraterend haarmasker. Deze maskers bevatten intensieve voedingsstoffen, die het haar extra verzorgen en voeden. Maak hier tijd voor vrij, want je zult zien dat een haarmasker in de winter wonderen doet voor je droge haar.

Wat kan je nog meer doen tegen droog haar?

Naast onze 5 tips droog haar wat te doen, zijn er nog veel meer dingen die je kan doen om droog haar te hydrateren en te verzorgen, zodat het weer glanst en gezond is.

  • Föhn je haar op een lage stand: Hoge temperaturen kunnen het haar uitdrogen en beschadigen. Probeer daarom het föhnen op de lage stand te doen of laat het haar natuurlijk drogen.
  • Gebruik een beschermend product voordat je het haar föhnt of krult: Zoals bijvoorbeeld een haarspray of een haarolie om het haar te beschermen tegen de hitte van het föhnen of krultang.
  • Drink voldoende water: Het is belangrijk om voldoende water te drinken om het haar van binnenuit te hydrateren. Probeer daarom minstens 1 tot 1,5 liter water per dag te drinken.
  • Gebruik een zachte borstel: Het gebruik van een zachte borstel helpt om het haar te verzorgen en te beschadigen. Kies bijvoorbeeld een borstel met natuurlijke haren of een kam met brede tanden.
  • Gebruik een haar zonnebrandspray: Zonlicht kan het haar uitdrogen en beschadigen. Gebruik daarom een zonnebrandspray speciaal voor haar. Deze beschermt je haar tegen de schadelijke uv-straling van de zon.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest