Zoek

De voordelen van verhuren aan studenten

leuven kot huren

Inhoudsopgave

Als je een eigendom bezit in de buurt van een universiteitscampus, ben je misschien al bekend met het verhuren aan studenten. Als je erover denkt om te investeren in een huurwoning in de buurt van een hogeschool of universiteit, lees dan verder om meer te weten te komen over de ins en outs van het verhuren van eigendom aan studenten van hogescholen en universiteiten. Er zijn talloze voordelen voor studenten die kiezen voor het huren van een appartement. Elk jaar schrijft zich een gestage stroom nieuwe studenten in, waardoor de kans op het ontstaan van leegstand afneemt. Aan de andere kant is de kans kleiner dat studenten huurders een behoorlijke kredietgeschiedenis hebben, en het kan de eerste keer zijn dat ze op zichzelf in een appartement wonen.

Hieronder staan enkele van de mogelijke voordelen van het verhuren aan studenten, de voorzieningen die studenten zoeken, en suggesties voor het screenen van medeondertekenaars.

leuven kot huren

College studenten kunnen voordeel halen uit het huren van een huisbaas.

Het is van cruciaal belang grondig onderzoek te doen in je omgeving. Hoewel de aantallen kunnen schommelen (zoals met alles op de woningmarkt), is er in het algemeen een meer constante vraag naar woningen in een studentenstad dan in andere gemeenschappen. Omdat huiseigenaarschap voor veel studenten buiten bereik is door de stijgende huizenprijzen en het strengere leenbeleid, is het huren van een studentenhuis de beste optie.

Goede huurprijzen kot

De huurprijzen van onroerend goed in de buurt van hogescholen kunnen hoger zijn dan die van andere soorten onroerend goed. Volgens onderzoek kan een eigendom op een begerenswaardige plaats in de buurt van een hogeschool een huurprijs opbrengen die 30 tot 40% hoger is per m2 dan die van een vergelijkbaar eigendom dat verder weg van de hogeschool ligt. De Balance wijst erop dat je ook minder tijd aan marketing zult besteden omdat hogescholen mensen naar een plaats lokken door een verscheidenheid aan aantrekkelijke voorzieningen te bieden, zoals culturele activiteiten, openbaar vervoer, en een groot aantal restaurants en winkels.

Basis studentenhuis

Hoewel sommige dingen essentieel zijn voor studentenhuurders, zijn de meesten gewoon op zoek naar een plek die ze voor de nacht hun thuis kunnen noemen. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken over het aantrekken van huurders met luxe upgrades als keukenachterwanden of roestvrijstalen apparatuur. Studenten willen een eenvoudig huis hebben waar ze kunnen studeren, waar vrienden zullen overkomen en waar ze goed kunnen slapen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest