Zoek

De Tower of Londen: een reis door eeuwen van koninklijk erfgoed

De Tower of Londen: een reis door eeuwen van koninklijk erfgoed

Inhoudsopgave

De Tower of Londen, officieel Her Majesty’s Royal Palace and Fortress of the Tower of London, is een historisch kasteel gelegen aan de noordelijke oever van de rivier de Theems in centraal Londen. Het is een van de meest prominente en iconische bezienswaardigheden van de stad, met een geschiedenis die meer dan duizend jaar teruggaat.

Geschiedenis van de Tower of Londen

De Tower of Londen werd in de late 11e eeuw gebouwd door Willem de Veroveraar. Het diende als een koninklijk paleis en een verdedigingsfort, en speelde een cruciale rol in de Engelse geschiedenis. Door de eeuwen heen heeft de Tower verschillende functies gehad, waaronder een schatkist, een koninklijk paleis, een gevangenis, een plaats van executie, een arsenaal, een menagerie en de thuisbasis van de Koninklijke Munt.

Architectuur van de Tower of Londen

De Tower of Londen bestaat uit verschillende gebouwen die in twee concentrische ringen van verdedigingsmuren en een gracht zijn geplaatst. De Witte Toren, die de Tower zijn naam geeft, is het meest opvallende gebouw binnen het complex en was oorspronkelijk het sterkste punt in de verdedigingen.

De Kroonjuwelen

Een van de meest populaire attracties in de Tower of Londen zijn de Kroonjuwelen. Deze verzameling van meer dan 23.000 edelstenen is een krachtig symbool van de Britse monarchie en omvat enkele van de meest buitengewone diamanten ter wereld.

De raven van de Tower

Een andere unieke attractie zijn de raven van de Tower. Volgens een oude legende zal het koninkrijk vallen als de zes raven ooit de Tower verlaten. Om dit te voorkomen, worden er altijd minstens zes raven gehouden in de Tower.

De Tower als UNESCO Werelderfgoed

In 1988 werd de Tower of Londen toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst, als erkenning voor zijn uitzonderlijke universele waarde. Het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Londen, met meer dan twee miljoen bezoekers per jaar.

Bezoek aan de Tower of Londen

Er is veel te zien en te doen in de Tower of Londen. Van het bewonderen van de Kroonjuwelen en het verkennen van de middeleeuwse Witte Toren, tot het bijwonen van een Yeoman Warder tour en het ontmoeten van de beroemde raven. Een bezoek aan de Tower is een fascinerende reis door eeuwen van koninklijk erfgoed.

Stuk Britse geschiedenis

De Tower of Londen is een onmisbaar onderdeel van de Britse geschiedenis en cultuur. Het biedt een uniek inzicht in het verleden van het land, van de Normandische verovering tot het heden. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, juwelen of gewoon wilt genieten van het prachtige uitzicht op de Theems, de Tower of Londen heeft voor elk wat wils. En als je meerdere bezienswaardigheden wilt bezoeken, denk dan eens aan een Londen Pass te kopen.

Wil je meer weten over de Tower of Londen of andere onmisbare bezienswaardigheden? Bezoek dan Wat je niet wilt missen voor meer informatie en inspiratie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest