Zoek

De grootste watervallen in Europa

De grootste watervallen in Europa

Inhoudsopgave

Europa is een continent dat bekend staat om zijn prachtige landschappen en natuurlijke schoonheid. Het is ook thuis van een aantal van de meest indrukwekkende watervallen ter wereld. Van de hoogste watervallen in Scandinavië tot de meest spectaculaire watervallen in het Middellandse Zeegebied, Europa heeft watervallen voor elk type reiziger. Hieronder vindt u een lijst met de grootste watervallen in Europa.

1. Dettifoss, IJsland

Dettifoss is de grootste waterval van Europa en staat bekend om zijn indrukwekkende hoogte van 44 meter. De waterval is gelegen in het noordoosten van IJsland, in het Vatnajökull Nationaal Park. De waterval is een van de meest bezochte toeristische attracties van IJsland en wordt gevoed door de Jökulsá á Fjöllum-rivier. De waterval is ook een van de meest krachtige watervallen ter wereld, met een gemiddelde stroom van 193 m³ per seconde.

De grootste watervallen in Europa2. Rhine Falls, Zwitserland

De Rhine Falls is de grootste waterval van Zwitserland en staat bekend om zijn indrukwekkende hoogte van 23 meter. De waterval is gelegen in het noorden van Zwitserland, aan de oevers van de Rijn. De waterval is een van de meest bezochte toeristische attracties van Zwitserland en wordt gevoed door de Rijn. De waterval is ook een van de meest krachtige watervallen ter wereld, met een gemiddelde stroom van 250 m³ per seconde.

3. Gavarnie Falls, Frankrijk

De Gavarnie Falls is de grootste waterval van Frankrijk en staat bekend om zijn indrukwekkende hoogte van 422 meter. De waterval is gelegen in het zuiden van Frankrijk, in de Pyreneeën. De waterval is een van de meest bezochte toeristische attracties van Frankrijk en wordt gevoed door de Gave de Pau-rivier. De waterval is ook een van de meest krachtige watervallen ter wereld, met een gemiddelde stroom van 200 m³ per seconde.

4. Krimmler Falls, Oostenrijk

De Krimmler Falls is de grootste waterval van Oostenrijk en staat bekend om zijn indrukwekkende hoogte van 380 meter. De waterval is gelegen in het westen van Oostenrijk, in het Hohe Tauern Nationaal Park. De waterval is een van de meest bezochte toeristische attracties van Oostenrijk en wordt gevoed door de Krimmler Ache-rivier. De waterval is ook een van de meest krachtige watervallen ter wereld, met een gemiddelde stroom van 200 m³ per seconde.

5. Cascata delle Marmore, Italië

De Cascata delle Marmore is de grootste waterval van Italië en staat bekend om zijn indrukwekkende hoogte van 165 meter. De waterval is gelegen in het centrum van Italië, in de regio Umbrië. De waterval is een van de meest bezochte toeristische attracties van Italië en wordt gevoed door de Velino-rivier. De waterval is ook een van de meest krachtige watervallen ter wereld, met een gemiddelde stroom van 300 m³ per seconde.

waterval Noorwegen6. Vøringsfossen, Noorwegen

De Vøringsfossen is de grootste waterval van Noorwegen en staat bekend om zijn indrukwekkende hoogte van 182 meter. De waterval is gelegen in het westen van Noorwegen, in het Møre og Romsdal-district. De waterval is een van de meest bezochte toeristische attracties van Noorwegen en wordt gevoed door de Måbødalselva-rivier. De waterval is ook een van de meest krachtige watervallen ter wereld, met een gemiddelde stroom van 200 m³ per seconde.

7. Goðafoss, IJsland

De Goðafoss is de grootste waterval van IJsland en staat bekend om zijn indrukwekkende hoogte van 12 meter. De waterval is gelegen in het noorden van IJsland, in de provincie Mývatn. De waterval is een van de meest bezochte toeristische attracties van IJsland en wordt gevoed door de Skjálfandafljót-rivier. De waterval is ook een van de meest krachtige watervallen ter wereld, met een gemiddelde stroom van 140 m³ per seconde.

Europa is thuis van een aantal van de meest indrukwekkende watervallen ter wereld. Van de hoogste watervallen in Scandinavië tot de meest spectaculaire watervallen in het Middellandse Zeegebied, Europa heeft watervallen voor elk type reiziger. Dettifoss in IJsland is de grootste waterval van Europa, gevolgd door Rhine Falls in Zwitserland, Gavarnie Falls in Frankrijk, Krimmler Falls in Oostenrijk, Cascata delle Marmore in Italië, Vøringsfossen in Noorwegen en Goðafoss in IJsland. Al deze watervallen zijn prachtig om te zien en bieden een unieke ervaring voor elke reiziger.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest