Zoek

Boodschappen doen met een budget

Boodschappen doen met een budget

Inhoudsopgave

Of je nou student bent of een fulltimebaan hebt, in deze tijd lopen de supermarktprijzen voor iedereen op. Het wordt voor velen moeilijker om maar te eten wat ze willen en daarom is een weekbudget in vele huishoudens onmisbaar. Toch is het belangrijk om wel goed te eten. Daarom presenteren we hier de beste tips voor het boodschappen doen met een budget.

Koop minder vlees

De eerste tip is om minder vlees te kopen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voor je portemonnee. Het is algemeen bekend dat vleeswaren een van de duurste producten in de supermarkt is. Er bestaan goedkopere opties, maar als hij om vleeswaren gaat is het beter om deze te vermijden. De reden waarom deze stukken goedkoper zijn, is vaak dat de kwaliteit minder is of er veel andere stoffen inzitten die niet gezond voor je zijn. Daarom is de oplossing in dit geval om minder vlees te kopen. Dit betekent niet dat je nooit meer vlees moet eten, maar het meer als iets speciaals moet zien. 

Plan je maaltijden

Een andere belangrijke tip is om je maaltijden te plannen. Voor de een is dit makkelijk, voor de ander niet. Het hoeft niet zo te zijn dat je elke dag helemaal vastlegt, maar het is goed om te weten hoe vaak je thuis eet en of je bepaalde maaltijden meerdere malen per week kan eten. Ook kan je kijken of bepaalde gerechten dezelfde ingrediënten nodig hebben, waardoor je dus een groot voordeelpak kan kopen en deze goed kan gebruiken. Denk aan bijvoorbeeld een groot pak groente. Deze kan je gebruiken voor een rijstmaaltijd, maar ook voor een ovenschotel.

Bonus, bonus en bonus boodschappen

Vries je maaltijden in

Een andere optie is om je maaltijden in te vriezen. Dit kan niet bij alle gerechten, maar de meeste maaltijden kunnen prima een tijdje in de vriezer staan. Op deze manier gebruik je de ingrediënten optimaal en hoef je bovendien een andere keer niet te koken. Wanneer je van plan bent te koken, gebruik je alles van het ingrediënt waar je het minste van hebt en maakt op basis hiervan verschillende porties. Deze kunnen dan ook verdeeld worden over verschillende bakjes, zodat je meerdere malen van de maaltijd kan eten. Soepen kunnen makkelijk worden ingevroren, maar denk bijvoorbeeld ook aan rijst met groente en kip. Dit kan ook prima in de vriezer als het bakje goed is afgesloten. 

Bonus, bonus en bonus

Een laatste goede tip is om de bonussen te checken. Bijna elke supermarktketen doet aan bonusaanbiedingen. Deze worden vaak aan het eind van de vorige week bekendgemaakt en zijn geldig voor de hele week. Voordat je, je maaltijden plant, is het handig om deze bonusaanbiedingen te checken. Vaak zijn er kortingen tot wel 25 procent of zelfs 1 plus 1 gratis aanbiedingen. Op basis van de bonussen kun je dan je maaltijden plannen. Als bijvoorbeeld bepaalde groentes in de bonus zijn, kan je hier verschillende gerechten mee verzinnen of invriezen. Dit kan een hoop geld per week besparen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest