Zoek

Beklim de Martinitoren Groningen

Martinitoren Groningen

Inhoudsopgave

Martinitoren Groningen: beklim de iconische toren

De Martinitoren Groningen is een iconische bezienswaardigheid in het hart van de stad. Deze prachtige toren staat bekend om zijn hoogte, historische betekenis en prachtige uitzichten. Als je op zoek bent naar een unieke ervaring tijdens een dagje uit Groningen, is de Martinitoren beklimmen zeker een aanrader. 

Geschiedenis Martinitoren Groningen

De Martinitoren Groningen is gebouwd tussen 1469 en 1482 en is vernoemd naar de beschermheilige van de stad, Sint Maarten. De toren diende oorspronkelijk als onderdeel van de Martinikerk, die nog steeds naast de toren staat. De toren is 97 meter hoog en heeft een karakteristieke uitstraling met bakstenen structuur en gotische architectuur.

Hoe hoog is de Martinitoren?

De Martinitoren Groningen is 97 meter hoog, waardoor het de hoogste toren in de stad is en zelfs een van de hoogste in Nederland. De toren heeft 251 treden en biedt een spectaculair uitzicht over de stad Groningen en de omgeving. 

Wellicht leuk om te weten, de hoogste toren van Nederland is de Maastoren in Rotterdam, namelijk 165 meter hoog. De Maastoren is een kantoorgebouw en staat in het zakendistrict van Rotterdam. Het gebouw werd geopend in 2010 en heeft 44 verdiepingen.

Martinitoren Groningen beklimmen

Martinitoren beklimmen

Als je de Martinitoren beklimmen wilt, moet je eerst tickets kopen bij de toegangspoort naast de Martinikerk. De toren is dinsdag tot en met zondag ’s middags geopend. In de zomerperiode kun je ook op maandag de Martinitoren beklimmen. Handig om te weten: je kunt de toren alleen beklimmen bij goed weer. Bij slechte weersomstandigheden is de toren dus gesloten. 

Eenmaal binnen in de toren begint de klim naar de top, waarbij je onderweg een aantal tussenstops maakt op verschillende verdiepingen om van het uitzicht te genieten en even uit te rusten. Het beklimmen van de toren kan namelijk vermoeiend zijn. Draag bij de klim comfortabele schoenen en een flesje water is ook geen overbodige luxe. 

Eenmaal boven geniet je van een prachtig uitzicht over de stad Groningen en de omgeving. Op heldere dagen kan je zelfs de Waddenzee zien.

Evenementen in de Martinitoren Groningen

Naast de reguliere beklimmingen zijn er ook verschillende evenementen en activiteiten in de Martinitoren Groningen. Zo worden er regelmatig concerten georganiseerd in de toren, waarbij je geniet van live muziek en het mooie uitzicht. Ook zijn er speciale tours beschikbaar waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis en architectuur van de Martini toren.

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Martinitoren Groningen, is een bezoek aan de naastgelegen Martinikerk een aanrader. Deze indrukwekkende kerk heeft een rijke geschiedenis en herbergt een aantal waardevolle kunstwerken en bezienswaardigheden. Zoals het orgel uit de 17e eeuw.

Martinitoren Groningen beklimmen

Dagje Groningen: beklim de Martinitoren voor een onvergetelijk uitzicht

De Martinitoren Groningen is een iconische bezienswaardigheid in het hart van de stad en biedt een prachtig uitzicht over Groningen en de omgeving. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur of gewoon van het uitzicht wilt genieten, het beklimmen van de toren is een onvergetelijke ervaring. Met 251 treden is de klim naar de top uitdagend, maar het uitzicht maakt het meer dan de moeite waard. Mis deze unieke ervaring niet tijdens een dagje Groningen.

En ben je helemaal in de stemming om nog een toren in Nederland te bezoeken? Dan is de Sint Jan Kathedraal Den Bosch ook zeker de moeite waard.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest