Zoek

Barbecue kopen, waar moet je op letten

Barbeque kopen

Inhoudsopgave

Bij een barbeque kopen moet je goed nadenken over het soort brandstof dat erin gebruikt zal worden. Grills zijn verschillend, ze hebben elk hun eigen smaak, en niet allemaal zullen ze goed werken met hoe je kookt. Sommige zijn ook vuiler dan andere, wat leidt tot een duidelijk verschil in het mondgevoel van het gerecht.

Barbecues dat brandhout gebruiken

Samen met houtskool is brandhout een van de meest voorkomende manieren waarop barbecues warmte krijgen. Deze geven een unieke smaak aan de maaltijd, waardoor het een sterke punt krijgt, een aangenaam aroma, en een smaak die doet denken aan gegrild vlees, wat een unieke kwaliteit geeft aan de gerechten die je kookt. Dit barbecueën kan echter alleen door sommige mensen worden genoten. De calorische waarde van brandhout is uitzonderlijk hoog, en het is een uitdaging om het vuur onder controle te houden terwijl je ermee kookt. Daarom is het een soort barbecue die alleen bedoeld is voor de meest ervaren personen.

BBQ houtskool

Gasbarbecues

Een barbecuestijl kan zowel positieve als negatieve effecten hebben op het eten. Een van hun voornaamste voordelen is dat ze ongelooflijk gebruiksvriendelijk zijn en eenvoudig aan te steken. Omdat hun werking identiek is aan die van de vlammen in een keuken, is het regelen van de temperatuur een eenvoudige bezigheid die zelfs door onervaren koks volbracht kan worden. Ze zijn perfect om een groot aantal mensen te vermaken, en zien er ook prachtig uit in de tuin of op het terras. Ze hebben echter een probleem, en dat probleem is dat ze te groot zijn. Ze kunnen niet van de ene plaats naar de andere verplaatst worden, en vanwege hun grote omvang zul je zorgvuldig moeten evalueren waar je ze permanent zult plaatsen.

Elektrische barbecues

Als er stekkers buiten zijn, is er geen reden om ze niet te benutten voor een elektrische grill. Ze zijn eenvoudig te bedienen, en het voornaamste voordeel is dat ze heel weinig ruimte nodig hebben om op te bergen. Behalve buiten kan deze barbecuestijl ook binnen worden opgesteld. Omdat het zo eenvoudig is om de temperatuur op deze grill te regelen, is het een uitstekende keuze voor mensen met weinig tot geen ervaring in het maken van barbecues. Het heeft niet de kenmerkende smaak van houtskool of brandhout, maar het is een keuze voor mensen die iets betaalbaars zoeken.

Grills die houtskool gebruiken

Houtskoolgrills zijn de meest populaire en succesvolle barbecues op de markt. Een van de belangrijkste nadelen is dat de aanvankelijke instellingsprocedure tijdrovender en redelijk moeilijk kan zijn voor beginnende gebruikers. Momenteel kunnen echter verschillende hulpmiddelen, zoals houtskoolaansteker, gebruikt worden om bij deze taak te helpen.

BBQ

Welke barbecue moet men kopen? – Geef je de voorkeur aan een vaste of draagbare grill?

Als je eenmaal de verschillende soorten barbecues begrijpt die momenteel verkrijgbaar zijn, is het tijd om een moeilijke keuze te maken, de barbeque kopen. Wordt het een draagbare grill die je mee kunt nemen op uitstapjes of een stationaire grill die je niet uit je achtertuin verplaatst? Misschien ben je meer geïnteresseerd in het ene type dan in het andere, afhankelijk van je keuze.

Waarom zou je bijvoorbeeld niet kiezen voor een ingebouwde BBQ, als je zeker weet dat je alleen thuis zult barbecueën en voldoende ruimte hebt? Ze zijn ongetwijfeld duurder dan de types van staal; toch zijn ze veel eenvoudiger te onderhouden. Bovendien zijn veel stenen grills gemengd, zodat je het koken met houtskool of brandhout kunt uitproberen. Dit is een voordeel van het gebruik van een stenen barbecue. Gasbussen zijn een andere optie die je hebt. Vanwege hun grootte zul je deze niet naar buiten kunnen verplaatsen, maar ze zullen je goed van dienst zijn als je ze in je achtertuin bewaart, waar je samenkomsten kunt houden met je geliefden en goede vrienden.

Nu liggen de zaken anders voor je als je een van die mensen bent die graag naar campings gaan en daar een BBQ houden. De enige draagbare dingen zijn elektriciteit, kolen en hout. Aan de andere kant kun je besluiten om niet de elektrische route te kiezen, want daarvoor heb je een draagbare generator nodig.

Er staan je slechts twee opties ter beschikking: kolen en brandhout. Ze zijn zelfs in de verste verte niet vergelijkbaar, ondanks de schijn van het tegendeel. Vanwege hun zeer hoge calorische waarden hebben beide een hoogwaardig materiaal nodig om de warmte effectief vast te houden. Zelfs met een kleinere zou je genoeg ruimte hebben om maaltijden voor acht personen te bereiden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest