Zoek

Aglio e Olio – de Italiaanse saus voor olijfolie

Aglio e Olio Italiaanse saus voor olijfolie

Inhoudsopgave

Hoe heet de Italiaanse saus voor olijfolie

De Italiaanse saus voor olijfolie wordt “aglio e olio” genoemd. Het betekent “knoflook en olie” in het Italiaans en bestaat uit een simpele combinatie van knoflook, olijfolie, peper en vaak ook Parmezaanse kaas of peterselie. De saus wordt vaak geserveerd als bijgerecht bij pasta en wordt wordt gezien als één van de meest eenvoudige en traditionele sauzen uit de Italiaanse keuken.

Waar wordt Aglio e Olio in gebruikt?

Aglio e Olio Aglio e Olio is een Italiaanse saus die je vrijwel altijd ziet als bijgerecht bij een heerlijke pasta. Deze saus is eigenlijk de meest eenvoudige en traditionele sauzen uit de Italiaanse keuken. En smaakt bovendien heerlijk. De saus wordt gemaakt van een simpele combinatie van knoflook, olijfolie, peper en vaak ook Parmezaanse kaas of peterselie. De saus wordt bereid door de knoflook in olijfolie te bakken, totdat de knoflook goudbruin is. Daarna wordt het over de pasta gegoten.

Aglio e olio kan ook gebruikt worden als dip voor brood, als saus voor pizza of als marinade voor vlees of vis. Het is een veelzijdige saus die je kan aanpassen aan de smaak van de gebruiker, door bijvoorbeeld het toevoegen van chilipepers, oregano of andere kruiden.

Het is een eenvoudige saus die snel te maken is en wordt gezien als een van de beste manieren om pasta’s smaakvol te serveren. De olijfolie die voor Aglio e Olio geschikt is, dat is de beste olijfolie die er bestaat, namelijk olijfolie Extra Vierge. Dit is pure olijfolie van zeer hoge kwaliteit en is de meest geschikte keuze voor de Italiaanse saus voor olijfolie. Bovendien is olijfolie Extra Vierge zeer gezond.

Gezondheidsvoordelen Aglio e Olio

goede olijfolieAglio e olio is dus een Italiaanse saus gemaakt van een simpele combinatie van knoflook, olijfolie, peper en vaak ook Parmezaanse kaas of peterselie. De saus heeft bepaalde gezondheidsvoordelen vanwege de gezonde ingrediënten die worden gebruikt in de bereiding ervan. De voordelen van deze ingrediënten zijn als volgt:

  1. Knoflook bevat veel allicine, een stof die helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte en de bloeddruk, en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.
  2. Olijfolie is een bron van onverzadigde vetten en bevat veel vitamine E en K. Het kan helpen bij het verlagen van het slechte cholesterolgehalte (LDL) en het verhogen van het goede cholesterolgehalte (HDL) in het bloed, bijdragen aan een gezonde bloeddruk en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.
  3. Peper bevat capsaïcine, een stof die helpt bij het verminderen van pijn en ontstekingen.
  4. Parmezaanse kaas en peterselie zijn rijk aan voedingsstoffen zoals calcium, vitamine K, vitamine A en foliumzuur.
    .

Echter, het is wel belangrijk om op te merken dat de saus ook calorieën bevat vanwege de olie die wordt gebruikt, en dat overmatig gebruik van de saus kan leiden tot gewichtstoename. Het is daarom belangrijk om de saus te gebruiken in combinatie met een gezonde en gevarieerde voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Het is ook belangrijk om te zorgen dat je kiest voor pure olijfolie van hoge kwaliteit, zoals extra vierge olijfolie, zodat je optimaal profiteert van de beste gezondheidsvoordelen.

Geregeld schrijft het team van Wat je niet wilt missen over nieuws, geven we handige tips bij online shoppen, wat leuke dingen zijn om te ondernemen en natuurlijk ook over gezonde levensstijl. Ontdek de voordelen van rapeseed oil en geniet van de gezonde en lekkere aspecten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest