Zoek

8 verrassende voordelen van parfums

parfums waar moet je parfum sprayen

Inhoudsopgave

Bloemige en fruitige geuren van parfums

De heerlijke geuren van parfums kunnen meer doen dan je een goed gevoel over jezelf geven en je lekker laten ruiken. Het juiste parfum kan er namelijk voor zorgen dat jij je zekerder voelt voor een belangrijke afspraak en voorkomen natuurlijk ook dat je slecht ruikt. Bloemige en fruitige geuren helpen je bijvoorbeeld te ontspannen, je beter te voelen, en de nachtelijk slaap te krijgen die je hebt gemist. Maar regelmatig parfums gebruiken is op meer manieren goed voor je dan alleen om je lekker te laten ruiken. We geven je 8 redenen waarom je dagelijks parfums zou moeten gebruiken.

8 Voordelen van het opbrengen van parfum

1. Je ruikt lekker

De eerste reden om parfum te gebruiken, is dat je gewoonweg de hele dag heerlijk ruikt. Parfums worden al eeuwenlang gebruikt om je lekker te laten ruiken. Het houdt slechte lichaamsgeur op afstand en zorgt ervoor dat je de hele dag fris en fruitig ruikt.

2 – Verbetert je humeur

parfum

Parfum kan wonderen doen voor je humeur, en dat is slechts een van de vele voordelen. Geuren hebben het vermogen de stemming te verbeteren. Als je je stemming voor anderen duidelijker wilt maken, probeer dan een parfum op te doen dat bij je gemoedstoestand past. Parfums zijn er in een grote verscheidenheid aan geuren die passen bij je huidige stemming. Of die nu levendig, ondeugend, verlegen of ingetogen is. Kies en draag een geur die past bij het evenement dat je bijwoont.

3. Helpt je gezondheid

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werkzaamheid van de gezondheid bevorderende eigenschappen van parfums. Maar parfum zorgt ervoor dat mensen zich beter voelen, wat stress en andere dingen die angst veroorzaken op afstand kan houden. Je kunt de ‘blues verslaan’ en je beter voelen door je favoriete geur op te doen.

4. Roept herinneringen op

Een gelukkige herinnering kan ook opgeroepen worden door een bepaalde geur. Men is geneigd aan mensen te denken als ze op een bepaalde manier ruiken. Of een bepaalde geur van een stad of plek. Als je op reis gaat in de zomer of winter, kies dan een nieuwe geur uit. verschillende geuren zullen je aan elke reis herinneren en je het gevoel geven dat je er weer bent. Dit geeft je een heerlijk en positief gevoel.

5. Geeft meer zelfvertrouwen

Een beetje geur kan veel doen voor je persoonlijkheid. Net als een mooie jurk aantrekken, kan een goed parfum je een beter gevoel over jezelf geven. Daarnaast helpt het je de dag door te komen zonder je zorgen te maken over hoe je ruikt. Kies een geur die je persoonlijkheid aanvult en die je moreel kan verbeteren om tegen alle moeilijkheden van de dag op te boksen. Je zult zien dat je alles positiever benadert.

6. Verdrijft hoofdpijn

Parfum is geen aspirine, maar het kan je wel helpen om je betere te voelen. Het opdoen van een parfum kan je helpen om je van die nare hoofdpijn te helpen. Het verzet je zinnen. Dit geldt echter niet voor parfums met essentiële oliën die hoofdpijn verergeren. Probeer het een keer als je hoofdpijn voelt opkomen. En als het niet helpt tegen de man met de hamer, dan kan je altijd nog een paracetamol nemen.

7 – Verhoogt je aantrekkingskracht

parfums

Een van onze vijf zintuigen is reuk, en dat is een belangrijke. Ons reukzintuig draait soms overuren. Het is mogelijk om tot iemand aangetrokken te worden uitsluitend op basis van zijn of haar geur. Parfums bevatten dan ook veel feromonen en maken je mooi. Als je mensen wilt aantrekken die zoiets leuk vinden, is het een goed idee om een geur te dragen die zowel warm als opwekkend is. Denk hierbij aan geuren als rozenbladeren, vanille, cederhout, bergamot of sandelhout. Deze geuren hebben een zachte, bijna dierlijke en onweerstaanbare kwaliteit.

8. Helpt je in slaap te komen

Nog iets wat parfum doet om je beter te voelen is dat het je helpt om beter te slapen. Parfums op basis van essentiële oliën kunnen je helpen te ontspannen en ‘s nachts in een vredige slaap te drijven.

De onmisbare parfums

Een goede parfum zorgt niet alleen voor geur, maar verbetert bovendien ook je gemoedsrust. Er zijn verschillende voordelen van het dragen van geuren. Het vergroot je zelfvertrouwen, maakt je aantrekkelijker, werkt als een afrodisiacum (een stof die het verlangen stimuleert). Maar houdt ook je stressniveau onder controle. En kan zelfs slapeloosheid en hoofdpijn behandelen. Start daarom vandaag nog met het dragen van parfums en voel je een beauty van binnen en van buiten. Draag in de zomer lichte frisse geuren en in de donkere wintermaanden een zwaardere geur.

Bron: Enjoy Beauty

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest