Search

10 beautytips voor een stralende huid

beautytips kurkuma gebruiken voor stralende huid

Inhoudsopgave

Verbeter je natuurlijke gloed met deze 10 eenvoudige stappen

Deze eenvoudige beautytips hebben de tand des tijds doorstaan en hebben bewezen effectief te zijn op alle huidtypes. Het volgen van deze eenvoudige stappen zou zomaar de manier waarop jij je huid verzorgt en er natuurlijk uitziet volledig kunnen veranderen. Als je benieuwd bent wat, bekijk dan onze 10 beautytips voor je gezicht.

1. Neem altijd een lippenbalsem mee
2. Breng de huidverzorgingsproducten op de juiste manier in laagjes aan
3. Kies de juiste soort dranken voor goede hydratatie
4. Verwijder make-up zonder fouten
5. Scrub je huid op de juiste manier
6. Reinig je huid dubbel
7. Onderschat de kracht van een zonnebrandcrème niet
8. Houd je handen zoveel mogelijk van je gezicht af
9. Setting sprays verbeteren je make-up
10. Volg een gezond dieet
.

beautytips

#1 Lippenbalsem is onmisbaar

Hydrateer uitgedroogde weefsels en bescherm het lipgebied tegen blootstelling aan wind, koude temperaturen en ultraviolette stralen met een simpele touch up van een lippenbalsem. Zodra je merkt dat je lippen droog aanvoelen, gebruik je een lippenbalsem.

#2 Breng huidverzorgingsproducten in de juiste volgorde aan

Op de tweede plek van beste beautytips staat de toepassing van de juiste huidverzorging crèmes. Begin altijd eerst met het aanbrengen van producten met een dunnere, waterige textuur en laat de dikste, vettere producten voor het einde. Dit helpt de huid omdat zware crèmes en oliën alle producten die daarvoor zijn aangebracht helpen af te sluiten.

#3 Drink de juiste dranken

Dermatologen zeggen dat het kiezen van de juiste drank in feite een spelbreker voor je huid kan zijn. Drink elke ochtend ongeveer een halve liter water om je huid te verfrissen, van zuurstof te voorzien en te hydrateren. Het drinken een ‘groene’ smoothie voor je ontbijt, waarin je veel groene groentes verwerkt, is een andere geweldige manier om je huid in een paar dagen te transformeren. Drink de groene smoothie wel dagelijks.

#4 Make-up verwijderen

Aan het eind van een lange, vermoeiende dag kan het super verleidelijk zijn om meteen in bed te kruipen door alleen je gezicht te wassen. Maar dit is de manier hoe je een slechte huid krijgt. Het is belangrijk om je gezicht grondig te reinigen en elk laatste beetje make-up te verwijderen voordat je gaat slapen. Doe je dat niet, dan verstoppen je poriën en krijg je last van puistjes en acne.

#5 Scrub je huid

Naast het afwerpen van dode huidcellen, reinigt scrubben je poriën grondig van binnenuit. Dit zorgt er ook voor dat make-up soepel op de huid zit zonder er ‘plakkerig’ uit te zien. Eens per week je gezicht scrubben doet wonderen voor je huid en is dan ook één van onze beautytips.

#6 Dubbele reinigingsroutine

verzorgingsproducten

Het volgen van dit tweestappenproces is eenvoudig. Je hebt een reiniger op oliebasis nodig, die gevolgd wordt door een reiniger op waterbasis. Een reiniger op oliebasis verwijdert alle sporen van make-up en stof, terwijl een reiniger op waterbasis hardnekkig vuil verwijdert dat gewoonlijk achterblijft. Het proces van dubbele reiniging maakt je gezicht niet alleen schoon, maar voorkomt ook de kans op verstopte poriën en acne. Onthoud deze beautytips voor dubbele reiniging dan ook goed, zodat je geniet van een stralende huid.

#7 Gebruik zonnebrandcrème

Naast het beschermen van je huid tegen de schadelijke UVA- en UVB-stralen van de zon, is een zonnebrandcrème ook het beste anti-verouderingsmiddel dat je ooit kan gebruiken. Het beschermt je huid tegen rimpels, pigmentatie, donkere vlekken en ook tegen huidkanker. We raden je aan een niet-comedogene en hypoallergene formule te kiezen, door simpelweg de etiketten op de fles te lezen, om huiduitslag te voorkomen.

#8 Houd je handen van je gezicht

Je handen komen gedurende de dag met veel dingen in aanraking en verzamelen uiteindelijk veel vuil, viezigheid en ziektekiemen. Telkens wanneer jij je gezicht aanraakt, laat je een hoop ziektekiemen achter en creëer je een mijnenveld van potentiële puistjes. We raden je aan je handen gedurende de dag een paar keer te wassen en te ontsmetten. En vooral niet je gezicht aan te raken met je handen als ze nog niet gewassen zijn.

#9 Make-up setting spray

Op nummer negen van onze beautytips staat de make-up setting spray. Een make up fixing spray zorgt er niet alleen voor dat je make-up langer blijft zitten, maar heeft ook een verkoelend, hydraterend, verhelderend en stralend effect. Slechts twee tot drie sprays na het aanbrengen van make-up doen wonderen en zorgt ervoor dat de aangebrachte make-up niet uitloopt.

#10 Gezond dieet

De effecten en voordelen van al deze beautytips zijn onvolledig als ze niet gepaard gaan met een gezond dieet. Voor een goede huid en goed haar moet je dieet altijd rijk zijn aan voedingsstoffen. Het bevat een uitstekende mix zijn van fruit, groenten, noten, granen en peulvruchten. Verhoog de inname van rauw of gekookt voedsel en verwerk zoveel mogelijk fruit en groenten in je maaltijden door te kiezen voor salades, smoothies en sappen. Je voelt je niet alleen actiever en lichter, maar je krijgt ook een positieve kijk op het leven.

Gebruik onze top-10 beautytips en je straalt zowel van binnen als van buiten!

Bron: Beauty magazine

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest